Antonis Lourezos, Operation Manager Neoset România

”M-am alăturat echipei Neoset în urmă cu șase ani, gândindu-mă că vin într-o companie care oferă oamenilor bucurie pentru că înfrumusețează casele și birourile, adică locurile în care ne petrecem timpul - cu familia, cu prietenii - și-n care se conturează, de fapt, esența vieții.”

Luni
03.12.2012
Antonis Lourezos, Operation Manager Neoset România, le recomandă investitorilor să verifice dacă există ”chimie” între ei și ceilalți oameni implicați în afacerea respectivă.
 

Vă rog să ne spuneți câteva informaţii despre Neoset și să ne povestiți pe scurt cum a decurs dezvoltarea acestui concept pe piața românească.
Grupul Neoset a fost fondat în 1980, în Menidi, Atica (Grecia), unde a început prin a produce mobilă modulară, transformându-se curând într-un mare succes. Cu timpul, compania și-a lărgit oferta, iar în 1991 era deja lider pe piața din Grecia, premiată de mai multe industrii care certificau trăsăturile unice ale mobilei. Chiar în acel an, în 1991, am intrat și pe piața din România, unde am investit până în prezent peste 15 milioane de euro. În 2007 am deschis o fabrică de canapele în București, la Faur. Fabrica aceasta e foarte importantă pentru noi, pentru că ne permite să facem lucruri de calitate chiar aici, în România. Capacitatea de producție este de 10.000 de canapele și cam tot atâtea paturi pe an, însă producția poate fi cu ușurință dublată. 90% din mobila produsă aici pleacă în Grecia, de unde este exportată mai departe către Cipru, Ecuador, Etiopia, Dubai și Bulgaria.

Cum a influențat recesiunea economică din Grecia și din România activitatea Neoset?
Deși criza ne-a afectat afacerea per ansamblu, în România suntem într-o fază de creștere. După efortul de reorganizare din ultimii trei ani, ne concentrăm acum pe dezvoltarea unui nou tip de showroom. Preferăm să avem mai puține, dar mai spațioase. Planul pentru viitor e să deschidem showroom-uri de 2.000 – 3.000 de metri. În prezent avem patru magazine: unul la București, unul la Timișoara, unul la Constanța și unul la Pitești, ultimele trei enumare fiind francize.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate să devină francizați Neoset?
Trebuie doar să le placă să-i facă pe oameni fericiți. Să fie implicați personal și să nu vadă franciza ca pe o investiție și atât. Succesul Neoset vine mai ales din faptul că atunci când intri într-un showroom, simți că ai ajuns într-un loc în care oamenii se preocupă de tine, designerii petrec tot timpul necesar ca să te ajute să identifici lucrurile de care ai nevoie și îți oferă soluții de amenajare potrivite nevoilor tale. Practic, întâlnești un prieten care e acolo pentru tine. De asemenea, un francizat trebuie să aibă o viziune de creștere care, combinată cu numele Neoset, să ducă pe un drum pe care să vrem să-l urmăm. Avem cazuri de oameni care, cu un buget redus, au obținut rezultate excelente, în comparație cu alții care au investit doar bani, nu și suflet.

Ce le recomandați persoanelor interesate să-și deschidă o afacere în franciză?
Căutați acele produse sau servicii care vă interesează cu adevărat și verificați dacă există „chimie” între voi și oamenii implicați în afacerea respectivă. Acestea sunt două elemente de bază care vă vor ajuta să treceți peste dificultățile operațiunilor de zi cu zi. Nu trebuie să subestimăm bugetul investit, dar experiența ne-a învățat că este crucial să decidem mai întâi ce vrem să facem cu adevărat, apoi putem colabora cu organizația din care vrem să facem parte, și abia apoi să încercăm să construim un plan de afaceri real. Dacă vreunul dintre acești pași nu funcționează cum trebuie, e posibil să avem surprize neplăcute în viitor.

Ce previziuni aveţi pentru piaţa mobilei din România?
Deși competiția e puternică, cu multe companii internaționale și locale, noi credem că încă există loc pentru creștere. Tuturor oamenilor le place să dea o notă personală casei sau biroului, iar noi putem oferi multe alternative pentru decorare. Piața de mobilă a fost și ea apăsată de criză, dar noi credem că oamenii își vor dori întotdeauna ca spațiul lor personal să fie unic, pe gustul lor. În plus, au apărut primele semne de stabilizare și chiar o ușoară creștere a pieței.

(E.C.)

Subiecte populare in Forum

Franciza care te face fericit

Ma bucur sa aud ca o companie bio romaneasca...vrea sa-si extinda portile peste hotare..E de bine

3 Declaratii
Final 20.02.2015
Creşteri pe toată linia pentru Ikea

Mă bucur că drumul celor de la Ikea este ascendent...Înseamnă ca produsele lor sunt bune...

3 Declaratii
Final 20.02.2015
Creşteri pe toată linia pentru Ikea

Parcurg zilnic articolele din prezentul site si norii negri care imi dau destul de des tarcoale dispar pentru ca ceva ii imprastie...

3 Declaratii
Final 20.02.2015
Franciza care te face fericit

Fericire in fiecare zi...numai in basme dar si acolo apar zmei.vrajitoare ...se vede tineretea autorului articolului

3 Declaratii
Final 20.02.2015
Franciza care te face fericit

Roata fericirii cu ariile ei interesante,toti avem nevoie de asa ceva dar cand auzi din mai multe surse chiar o doresti cu toata fiinta

3 Declaratii
Final 19.02.2015
Creşteri pe toată linia pentru Ikea

Din discutiile purtate produsele Ikea se bucura de calitate si diversitate superioara si atunci este normal ca desfacerile sa creasca

3 Declaratii
Final 16.02.2015
1 milion de euro pentru o benzinărie

Se vor afla si dedesubturile ,de ce s-a urmarit distrugerea a tot ce insemna productie,si cui a folosit

2 Declaratii
Final 09.02.2015
Babo, o afacere cu suflet

Foarte putini opameni se pot lauda ca au realizat tot ce au visat in copilarie ,perseverenta ar fi unul din secrete dar sustinerea vine de pe aceleasi meleaguri ?

2 Declaratii
Final 09.02.2015