1 milion de euro pentru o benzinărie

Compania petrolieră din Azerbaidjan, Socar Petroleum a intrat pe piaţa din România în anul 2011, prin achiziţionarea a 90% din acţiunile firmei botoşănene Romtranspetrol. Azerii au modernizat staţiile deja existente şi au deschis altele noi, ajungând în prezent la 32 de staţii de alimentare în ţara noastră. Cea mai recentă a fost deschisă în luna ianuarie, în judeţul Sibiu, în urma unei investiţii de 1.000.000 de euro.
“Socar deschide prima benzinărie din 2015 în judeţul Sibiu continuând investiţiile din anul precedent, ca parte a planului de business privind dezvoltarea reţelei pentru a acoperi o cât mai mare suprafaţă a României. În acest an, vom investi şi în alte benzinării pentru a ne creşte cota de piaţă, venind mereu cu produse şi servicii noi pentru clienţii noştri”, a declarat Hamza Karimov, CEO Socar România. Compania Socar şi-a majorat capitalul social cu peste 50 milioane de euro anul trecut.
Socar deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu.
Până în prezent, Socar a a creat aproximativ 430 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în ţara noastră. Principalii concurenţi Socar pe piaţa din România sunt Rompetrol, OMV, Lukoil şi Petrom. Dintre acestea, Rompetrol are o reţea naţională de circa 50 de staţii de distribuţie în sistem de franciză. În general, afacerile legate de comercializare combustibililor par unele de viitor, dovadă că, indiferent că este criză sau nu, companiile de profil îşi măresc profitul. Cei interesaţi de o afacere în acest domeniu trebuie însă să se documenteze foarte bine în legătură cu toate riscurile şi investiţiile necesare.

Articole citite

Franciza Used Product este un concept care, cu siguranță, va fi din ce în ce mai mult implementat în viitorii ani.
Titlul reprezintă motto-ul Papírny Moudrý, fabrica cehă care a devenit unul dintre cei mai importanți producători de „capcane de muște”, mizând pe globalizare.
Franciza Used Products este în plin proces de expansiune și caută parteneri strategici pentru creșterea numărului de magazine.
Franciza Used Products este o afacere sustenabilă, care încurajează conceptul de reciclare și reintroducere a produselor electronice și electrocasnice noi și pre-utilizate în ciclul comercial.
Sistemul de franciză DIEGO, un model de comerț cu amănuntul la cheie care funcționează cu succes de trei decenii, caută noi parteneri în România.
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subiecte populare in Forum
Franciza care te face fericit
Ma bucur sa aud ca o companie bio romaneasca...vrea sa-si extinda portile peste hotare..E de bine
Creşteri pe toată linia pentru Ikea
Mă bucur că drumul celor de la Ikea este ascendent...Înseamnă ca produsele lor sunt bune...
Creşteri pe toată linia pentru Ikea
Parcurg zilnic articolele din prezentul site si norii negri care imi dau destul de des tarcoale dispar pentru ca ceva ii imprastie...
Franciza care te face fericit
Fericire in fiecare zi...numai in basme dar si acolo apar zmei.vrajitoare ...se vede tineretea autorului articolului
Franciza care te face fericit
Roata fericirii cu ariile ei interesante,toti avem nevoie de asa ceva dar cand auzi din mai multe surse chiar o doresti cu toata fiinta
Creşteri pe toată linia pentru Ikea
Din discutiile purtate produsele Ikea se bucura de calitate si diversitate superioara si atunci este normal ca desfacerile sa creasca
1 milion de euro pentru o benzinărie
Se vor afla si dedesubturile ,de ce s-a urmarit distrugerea a tot ce insemna productie,si cui a folosit
Babo, o afacere cu suflet
Foarte putini opameni se pot lauda ca au realizat tot ce au visat in copilarie ,perseverenta ar fi unul din secrete dar sustinerea vine de pe aceleasi meleaguri ?