Burger King iese de pe piața locală

Piața localurilor de tip fast-food din România valorează aproximativ 500 de milioane de euro și este în continuă creștere.
Miercuri
20.06.2012
Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King în România, a intrat în insolvenţă.
 

Compania închide în această săptămână ultimele două unități pe care le mai avea pe piața locală, marcând ieșirea lanțului american de tip fast-food din țara noastră, informează ZF. Restaurantele Burger King din Băneasa Shopping City, Plaza România și București Mall au fost închise recent. Burger King a fost adus în România de oamenii de afaceri Eli Davidai și Marius Nasta, în aprilie 2008, cu 13 ani mai târziu față de principalul său concurent la nivel mondial, McDonald's.

Compania Atlantic Restaurant System avea în anul 2010 datorii de peste 22 mil. lei şi pierderi de peste 5 mil. lei, potrivit Wall-street. Ultimele date disponibile pe Ministerul Finanțelor arată că pierderile înregistrate de Burger King au crescut de la 1,1 mil. euro în 2009 la 1,27 mil. euro în 2010.

Specialiştii în retail, citaţi de Dailybusiness, nu au fost luaţi prin surprindere de ieşirea de pe piaţa locală a fast-food-ului american, întrucât Burger King nu şi-a adaptat meniurile şi preţurile la piața românească şi nu a investit suficient în promovare.

În anul 2011, în România funcţionau 6854 de magazine de tip fast-food, potrivit unui raport realizat de Euromonitor. Principalii competitori Burger King din piaţa românească erau McDonald's, KFC, franciză controlată de omul de afaceri Puiu Popovici, şi nou venitul Subway.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015