Concept franţuzesc cu iz moldovenesc

Pe termen lung compania îşi propune realizarea în Bucureşti a unui centru logistic care să permită dezvoltarea unui sistem naţional de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016.
Vineri
06.02.2015
Piaţa Victoriei primeşte un brand franţuzesc, dedicat produselor de patiserie artizanală, care are în plan francizarea în următorii ani.
 

La Folie, primul lanţ autohton de cafenele cu specific franţuzesc din România, dedicat produselor de patiserie artizanală, s-a lansat pe piaţa din Bucureşti, deschizând o primă locaţie în zona Pieţei Victoriei. La Folie a debutat în Iaşi, în Palas Mall, iar în urma rezultatelor financiare realizate, deschiderea unei noi locaţii, tot în centrul Iaşului şi abordarea pieţei bucureştene prin investiţii proprii au fost decizii strategice ce au stat la baza consolidarii poziţiei brandului pe piaţa de profil.

„Ţinta propusă pentru anul 2015, este extinderea pe piaţa bucureşteană prin deschiderea a încă două locaţii, astfel încât investiţia totală din Bucureşti în cele 3 locaţii şi laboratorul propriu, va ajunge la aproximativ 450.000 euro”, informează un comunicat de presă al companiei. Până la finalul anului 2016 se estimează, pe Bucureşti, atingerea unei cifre de afaceri de minim 1,5 milioane euro.

Strategia de extindere din Bucureşti vizează si abordarea unui nou segment de piaţa, cel al evenimentelor corporate şi nu numai, segment care, prin particularităţile sale, va presupune consolidarea structurii logistice.
Pe termen lung compania îşi propune realizarea în Bucureşti a unui centru logistic care să permită dezvoltarea unui sistem naţional de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016. Prin investiţiile viitoare din Iaşi compania va urmari si posibilitatea extinderii in Chisinau.

SC Gourmanderie SRL, deţinătoarea brand-ului La Folie, este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în 2012, ce deţine în prezent 3 locaţii situate în Iaşi şi în Bucureşti. Până în acest moment, investiţiile din Iaşi şi Bucureşti au creat aproximativ 65 de locuri de muncă, numărul acestora urmând să crească pana la sfârşitul anului 2015 la aproximativ 100.


Elena Cărăușu
ziarist

Articole citite

Franciza Leonidas, pentru toate anotimpurile /30.06.2025

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.

Marketing inteligent într-o rețea de franciză fast-food /26.05.2025

Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.

Hello Donuts, franciza de gogoși care îndulcește România /09.05.2025

Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.

Tradiție la superlativ /08.04.2025

Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.

Bucuria sărbătorilor într-o colecție rafinată /24.03.2025

În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.