Cel mai mare angajator din Horeca în 2016 este o franciză

„1 din 5 angajați McDonald’s au peste 10 ani în companie. Adică 20% din cei 4.000 de angajați ne-au fost alături peste un deceniu - o mare mândrie dar și responsabilitate pentru noi. Un asemenea nivel de retenție este foarte greu de obținut, mai ales într-un sector destul de dificil din punct de vedere al forței de muncă, în care job-urile se schimbă des.” Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România
Miercuri
21.12.2016
Cum îşi motiveaza angajaţii cea mai extinsă franciză din România
 

Restaurantele McDonald’s continuă să fie unul dintre cei mai mari angajatori privați din România, cu peste 1000 de noi angajări la finalul anului 2016. Compania, numită „Cel mai bun angajator” trei ani la rând conform studiului AON Hewitt, a mărit în aprilie 2016 salariul de intrare cu 21%, astfel încât orice nou angajat cu normă întreagă este recompensat cu un pachet anual de salarii și beneficii de 30.000 lei.

Aflat în top 10 angajatori privați, McDonald’s încurajează performanța și se concentrează pe recompensarea angajaților prin acordarea de bonusuri individuale și de echipă. Astfel, în urma rezultatelor foarte bune din acest an, peste 500 de angajați au fost promovați în poziții superioare, iar bonusurile acordate pentru performanță au crescut cu 15%.

Totodată, ca parte a procesului de pregătire profesională continuă şi acreditare ca lucrător comercial oferit de companie tuturor angajaţiilor, peste 1.000 de tineri au fost pregătiţi în 2016. În total, în cei peste 20 de ani de activitate, peste 30.000 de persoane au urmat școala McDonald’s, un sistem de training complex, care reușește să contribuie la formarea de abilități și cunoștințe extrem de necesare în domeniu.

McDonald’s în România este unul dintre primii și principalii susținători ai evoluției economiei din ultimele două decenii, timp în care a investit în România peste 800 de milioane lei și a contribuit constant la dezvoltarea mediului de afaceri prin intermediul celor 300 de parteneri locali. Echipa McDonald’s este formată astăzi din peste 4.000 de membri, iar programele de resurse umane dezvoltate i-au adus companiei, pentru al treilea an consecutiv, distincția de cel mai bun angajator, conform AON România.

Vrei să fii la curent cu informaţiile despre francize? Abonează-te la newsletterul franchising.info.ro !


Maria Vaschi
ziarist