Franciza Krakow Kumpir - afacere cu cartofi

Kumpir este un cartof uriaș, copt întotdeauna cu unt cu aroma de usturoi și brânză galbenă, servit cu diverse umpluturi, cum ar fi șuncă, pui, ciuperci, legume.
Marţi
22.08.2017
Investiția în sediul mărcii Krakow Kumpir este cu siguranță o afacere profitabilă. Cât de mulți cartofi umpluți trebuie vânduți în fiecare zi pentru a fi profitabil?
 

Expansiunea francizei Krakowski Kumpir a început acum un an și jumătate. În present, deține patru locații de franciză (în Cracovia, Rzeszow, Katowice și Varșovia) și una proprie.

- Suntem în discuții avansate cu doi potențiali francizați care doresc să deschidă locații sub brand-ul nostru, în Czestochowa și Poznan - spune Maksymilian Karwala, proprietar al francizei Krakowski Kumpir.

Kumpir este un cartof uriaș, copt întotdeauna cu unt cu aroma de usturoi și brânză galbenă, servit cu diverse umpluturi, cum ar fi șuncă, pui, ciuperci, legume. Conceptul este destinat orașelor medii și mari cu peste 50 și chiar 80 de mii de locuitori. O astfel de piață garantează un flux adecvat de clienți pentru a obține o cifră de afaceri satisfăcătoare.

- Inițial am pornit vânzând cartofi la fereastră. Mai târziu am deschis o unitate cu intrare și cu un număr mic de locuri. Dar, din nou, ne întoarcem la conceptul nostru original - spune francizorul.

- Kumpir este o formă de alimentație stradală, trebuie să ofere servicii rapide unui număr mare de clienți, pentru a realiza o cifră de afaceri mare. Panoul de alimentare funcționează mai bine. În plus, clienții renunță adesea la cumpărare atunci când văd că toate locurile din incintă sunt ocupate.

Pentru a deschide un punct de vânzare, aveți nevoie de un spațiu de cel puțin 25-30 m2 pentru depozitarea produselor (aproximativ o tona de cartofi se consumă pe săptămână). Sunt necesare trei cuptoare, un bar pentru salate, o vitrină de expunere. Francizorul se asigură că investiția dă randament după 10-14 luni de activitate.

- Aceste calcule se referă la orașe cu peste 100 de mii de locuitori. În astfel de locuri am deschis unități până acum - declară Maksymilian Karwala.

- Pragul de profitabilitate este obținut atunci când vindeți 60 de porții pe zi, iar la 80-100 de porții vândute pe zi, francizatul începe să câștige un venit decent.

Probabil la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, Kumpir va oferi francizorilor și pavilioane de catering unde vor putea să pregătească și să vândă cartofi umpluți. Primele francize proprii pentru pavilioane vor fi deschise la Cracovia.

- Avantajul lor față de unitățile staționare este mobilitatea. Dacă într-o singură locație francizatul nu atinge cifra de afaceri satisfăcătoare, el poate muta pavilionul într-un alt loc - subliniază Maksymilian Karwala.


MC
Franchise Consultant