Nigiri, gunkan și temaki sau sushi pregătit în fața clienților

Meniul Wasabi cuprinde toate tipurile autentice japoneze de sushi:nigiri, maki, rulouri, futomaki, gunkan și temaki.
Miercuri
11.07.2012
Lanțul de sushi bar Wasabi vrea să extindă prin franciză localurile cu specific japonez.
 

Wasabi, lanțul de sushi bar care a ales să se dezvolte prin franciză din luna mai a anului 2012, vrea să ajungă la o rețea de 30 de unități în România. Franciza a fost dezvoltată de japonezul Tsuchiya Naofumi, primul bucătar de sushi din Europa care a obținut în februarie 2012 certificatul Sushi Proficiency din partea Sushi Skills Institute - All Japan Sushi Association. Wasabi Running Sushi a apărut din dorința de a aduce un concept nou în România în ceea ce privește localurile cu specific japonez, a declarat Tsuchiya Naofumi, dezvoltatorul afacerii Wasabi în România.

Conceptul running sushi bar presupune existența unui bar în formă ovală, în centrul căruia se află bucătarii care pregătesc produsele în fața clienților. Barul este prevăzut cu o bandă rotativă pe care sunt aranjate farfuriile cu sushi. Clientul își poate alege ce preparat dorește de pe bandă, poate savura un sushi proaspăt și, în același timp, se poate bucura de spectacolul pregătirii lui, spune Tsuchiya Naofumi, bucătarul șef al Wasabi și creatorul rețetelor preparatelor.

Tsuchiya Naofumi explică ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi bucătar de sushi: Văzută din exterior, munca unui bucătar de sushi poate părea ușoară, dar în realitate nu este așa. Este nevoie de multă îndemânare și exercițiu. Trebuie să cunoști și să respecți o serie de reguli esențiale. Toate aceste lucruri nu pot fi dobândite decât prin multă muncă.

În prezent, Wasabi numără 5 puncte de lucru în România. Primul Wasabi Running Sushi a fost deschis în anul 2008, în Cluj-Napoca. După conceptul de running sushi, compania a dezvoltat conceptele sushi bar și sushi top și a deschis câte un Sushi Bar în Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea. Cea mai recentă unitate Wasabi Sushi To Go a fost inaugurată săptămâna trecută la Cluj- Napoca.

Wasabi, membru al Tokyo Group, este începând cu luna februarie a anului 2012 membru oficial al All Japan Sushi Association.

(Elena Cărăușu)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015