Stilul gourmet, în franciză

Radu Savopol, acționar Fika 18 / Obiectivul de business este să devenim lideri pe acest segment de piață în cel mai scurt timp și să ne extindem, atât ca proprietari, cât și în sistem de franciză
Vineri
19.02.2021
Prima crossanterie din România va trece în sistem de franciză, la puțin timp după ce antreprenorii care dețin brandul Cereal Crunch au devenit acționari ai Fika 18
 

Pe baza brandului inițial, după modificarea acționariatului, a fost deschis prima unitate pe Calea Victoriei din București. În martie este programată inaugurarea unei noi locații, în Centrul Istoric al Capitalei, după care urmează prima unitate care va lucra în franciză.

Conceptul are toate premisele să de dezvolte rapid în sistemul de franciză deoarece, de la deschiderea primei crossainterie, vânzările au avut cote care au depășit așteptările. Cele mai apreciate arome, aflate în topul preferințelor clienților, sunt fistic, cheese cake, migdale și zmeură, mango și fructul pasiunii, ciocolată albă și  neagră. Cele cinci sortimente însumează aproximativ 75% din totalul vânzărilor. Oferta se va lărgi din 20 februarie a.c., cu un produs cu caramel sărat, iar în viitorul apropiat va fi lansat și unul cu amestec de cremă de alune. Produsele vor continua să fie livrate și către o listă selectivă de locații HoReCa. Produsele vor fi disponibile în curând și pe platformele de delivery, prin aplicațiile Glovo, Bolt, Foodpanda, Tazz by eMAG și Takeaway.

Clienții erau deja convinși de calitatea produselor oferite de Fika18, cofetăria majorând vânzările în 2020, în ciuda condițiilor create de pandemie. În plus, la HoReCa Awards 2020, cea mai importantă gală a ospitalității din România, a câștigat premiul întâi la categoria Cofetăria/Patiseria/Brutăria anului 2020, în competiție directă cu afaceri solide și branduri puternice, cu tradiție.

Acționarii au plecat de la faptul că, atunci când te concentrezi pe un singur produs, acesta poate avea o calitate excepțională care te propulsează în poziția de lider de piață. Cu această viziune, aceștia au investit în deschiderea primei locații Fika 18, în parteneriat cu 5 to go.

În a doua jumătate a anului trecut, Radu Savopol, Lucian Bădilă și Andrei Alecu au pariat pe conceptul lansat de Armand Sima și Cătălina Opriș. Primul dintre inițiatorii brndului este, în continuare, direct implicat în producția croissantelor gourmet și asigură calitatea premium a acestora. Toate produsele sunt fabricate în laboratorul propriu, din ingrediente proaspete, de calitate superioară, ar termenul lor de valabilitate este de 24 de ore.

„Fika18 este un brand care oferă calitate, înainte de toate. Echipa dedicată să producă, în laboratorul propriu, alatul și cremele, cu multă răbdare, prin tehnici de procesare și ingrediente atent selectate, reușește să atingă perfecțiunea. Angajamentul nostru este să oferim mereu croissante proaspete, delicioase și, astfel, să ridicăm așteptările publicului din România în privința acestor produse. Obiectivul de business este să devenim lideri pe acest segment de piață în cel mai scurt timp și să ne extindem, atât ca proprietari, cât și în sistem de franciză”, a declarat Radu Savopol.


Calitate pentru dezvoltare / Calitatea produselor va asigura, în scurt timp, poziția de lider de piață
Ștefan Pricop
Business Development Manager