Afacere profitabilă în formula estivală
Compania Sweet Gallery, deținătoare a celei mai mari rețele street food din Europa, a venit în România în a doua parte a anului 2020, cu rulote proprii. De atunci, afacerea cu brandurile Ice and Roll și Cake and Roll, pe care le folosește în dezvoltarea internațională a rețelei, este într-o dezvoltare rapidă. Dan Vasilescu este nou venit în sistem. El și soția sa s-au alăturat celor peste 650 de francizați din întreaga Europă și este convins că a procedat bine.
Spuneți-ne câte ceva despre dumneavoastă și despre experiența antreprenorială pe care o aveți.
În privința industriei street food, experiența mea antreprenorială este practic zero. Eu și soția mea lucrăm, însă, de peste zece ani în domeniul comerțului cu ridicata și a distribuției B2B.
Ce v-a convins că este franciza de care aveți nevoie și când ați deschis unitatea Ice and Roll și Cake and Roll? În continuarea ideii, de ce ați ales acest domeniu?
În primul rând, m-a convins timpul scurt de recuperare a investiției. Apoi, am fost impresionat de felul în care francizorul organizează lucrurile și de locațiile în care sunt amplasate rulotele, cum ar fi Kaufland. În plus, cred că este un domeniu dinamic, în trend și cu posibilități mari de creștere. Știu că este o afacere de viitor. Un mare atu îl reprezintă calitatea produselor, care sunt unele de impuls, cu adresabilitate largă, atât pe palierul de preț, cât și pe cel de client. Vedeta variantei de vară a francizei este înghețata. Toate sortimentele sunt speciale, produse doar din lapte, fără amestec de proteine praf, la o temperatură de minus 12 grade Celsius. Mai mult, nu este aerată, iar fermitatea o face să se topească mai greu și să dea o senzație de răcorire unică.
Cât despre lansarea propriei afaceri Ice and Roll și Cake and Roll, s-a întâmplat într-o vineri, pe 7 mai, fix la ora 14:30.
Cât a durat pregătirea pentru deschiderea afacerii, care sunt problemele pe care le-ați întâmpinat și ce ar mai trebui să facă rețeaua?
Timpul până la deschidere a fost de 45 de zile dar, în mod normal, cred că poți începe după 30 de zile. Probleme majore privind deschiderea nu am întâmpinat. Francizorul pune la dispoziție toată documentația de care ai nevoie și îți asigură suport, oferind soluții la orice problemă întâlnită. În plus, am beneficiat de câteva zile de training care au reușit să transforme o echipă care nu vânduse în viața ei înghețată într-una profesionistă și eficientă.
Acum, că business-ul este în plină derulare, ce credeți despre cooperarea cu francizorul și despre sprijinul pe care vi-l acordă?
Relația cu francizorul a funcționat perfect, de la pregătirea personalului până la instalarea rulotei. Practic, nu ai nevoie de experiență în domeniu. Francizorul acordă tot suportul pentru a deschide o afacere de la zero, la cheie. Avem acces direct la echipa francizorului în privința comenzilor, a sortimentației, a programelor de loialitate. Un mare avantaj este sprijinul echipei din Polonia în promovarea afacerii pe canale online.
Vă veți ocupa doar de această franciză sau veți avea și o altă sursă de venit?
Vom continua și business-ul de bază dar, dacă lucrurile evoluează așa cum preconizăm cu această franciză, vom separa activitățile și vom numi un staf separat pentru această activitate.
Intenționați să deschideți noi locații Ice and Roll și Cake and Roll?
După analiza primei săptămâni de funcționare, am hotărât să deschidem încă o locație până la sfârșitul anului 2021 și să bugetăm încă trei locații pentru 2022. Cred că acum este momentul cel mai bun pentru a deveni francizat. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, mai ales că cine se înscrie acum prinde deschiderea unui sezon care prevăd că va fi foarte profitabil.

Articole citite

Ice and Roll este o afacere care poate fi lansată în două săptămâni. Cu setul de instrumente primit, francizatul rentabilizează rapid investiția și începe să câștige.
Ultimii doi ani, grei, au dovedit că există afaceri care pot fi influențate pozitiv de criză. Un exemplu îl constituie conceptele de franciză Ice and Roll și Cake and Roll.
Ice & Roll înflorește primăvara. Noi rulote colorate și moderne, unde găsești o înghețată bună, pot fi găsite deja în București și mai multe orașe ale țării.
Eficiența europeană a brandurilor Ice and Roll și Cake and Roll este dovedită și pe piața din România. Cei mai noi francizați ne confirmă că este o afacere profitabilă.
Franciza Ice and Roll și Cake and Roll a găsit soluția perfectă pentru afacerile mici. Așa se face că este una dintre francizele gastronomice cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa.
Cele mai citite

Jump Planet, parcul de divertisment cu trambuline proiectate în Polonia, oferă sistemul de franciză și în România.
Epilarea definitivă este din ce în ce mai populară în intreaga lume, drept urmare reţeaua de saloane s-a dezvoltat semnificativ în acest an.
Multor oameni nu le pasă ce fond de pensii va gestiona economiile lor. Păcat, deoarece tocmai de asta va depinde mărimea pensiei.
Lansarea oficială a francizei Pegas în data de 16 iulie a.c. a dat curs unui val impresionant de cereri din partea a numeroși candidați care doresc să se alăture renumitului brand și să-și dezvolte o afacere cu biciclete.
Ce face un tânăr care a decis să-şi croiască singur un drum în viaţă? Achiziţionează o franciză „5 to go” şi se apucă serios de treabă!
Subiecte populare in Forum
Soluție pentru o afacere cu viitor
Am luat legătura cu această companie de împrumut care m-a ajutat cu o sumă de împrumut de (10.000 USD) fără niciun stres, așa că vreau să folosesc acest mijloc pentru...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Buna ziua. Pot avea o așa franciza in Germania? Mulțumesc anticipat.
Schimbări strategice la Fornetti
Bună ziua! Ce pași trebuie urmați pentru acciza fornete? Va multumesc!
Pizza cu influenţe siberiene
eu totusi zic sa lasam pizza italienilor, celor care au creat-o :)) https://pizzerianapolicentrale.ro/
Crezi că e o idee bună să investești în franciza Fornetti?
Vreau sa deschid si io magazin cum procedez
Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium
Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”
Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!
Franciza Star Kebab trece Prutul
Vrei sa ști despre francize