Afacere profitabilă în formula estivală

Ice and Roll și Cake and Roll, o franciză cu viitor / Ice and Roll și Cake and Roll este o franciză de succes în domeniul street food, cu argumente puternice pentru cei interesați de această industrie
Luni
24.05.2021
Vrei să ai propria afacere sau să o extinzi pe cea actuală? Omul de afaceri Dan Vasilescu, din Alexandria, a găsit formula câștigătoare: franciza Ice and Roll și Cake and Roll. Și a început cu formula de vară, cea care oferă una dintre cele mai bune înghețate din lume.
 

Compania Sweet Gallery, deținătoare a celei mai mari rețele street food din Europa, a venit în România în a doua parte a anului 2020, cu rulote proprii. De atunci, afacerea cu brandurile Ice and Roll și Cake and Roll, pe care le folosește în dezvoltarea internațională a rețelei, este într-o dezvoltare rapidă. Dan Vasilescu este nou venit în sistem. El și soția sa s-au alăturat celor peste 650 de francizați din întreaga Europă și este convins că a procedat bine.

Spuneți-ne câte ceva despre dumneavoastă și despre experiența antreprenorială pe care o aveți.

În privința industriei street food, experiența mea antreprenorială este practic zero. Eu și soția mea lucrăm, însă, de peste zece ani în domeniul comerțului cu ridicata și a distribuției B2B.

Ce v-a convins că este franciza de care aveți nevoie și când ați deschis unitatea Ice and Roll și Cake and Roll? În continuarea ideii, de ce ați ales acest domeniu?

În primul rând, m-a convins timpul scurt de recuperare a investiției. Apoi, am fost impresionat de felul în care francizorul organizează lucrurile și de locațiile în care sunt amplasate rulotele, cum ar fi Kaufland. În plus, cred că este un domeniu dinamic, în trend și cu posibilități mari de creștere. Știu că este o afacere de viitor. Un mare atu îl reprezintă calitatea produselor, care sunt unele de impuls, cu adresabilitate largă, atât pe palierul de preț, cât și pe cel de client. Vedeta variantei de vară a francizei este înghețata. Toate sortimentele sunt speciale, produse doar din lapte, fără amestec de proteine praf, la o temperatură de minus 12 grade Celsius. Mai mult, nu este aerată, iar fermitatea o face să se topească mai greu și să dea o senzație de răcorire unică.

Cât despre lansarea propriei afaceri Ice and Roll și Cake and Roll, s-a întâmplat într-o vineri, pe 7 mai, fix la ora 14:30.

Cât a durat pregătirea pentru deschiderea afacerii, care sunt problemele pe care le-ați întâmpinat și ce ar mai trebui să facă rețeaua?

Timpul până la deschidere a fost de 45 de zile dar, în mod normal, cred că poți începe după 30 de zile. Probleme majore privind deschiderea nu am întâmpinat. Francizorul pune la dispoziție toată documentația de care ai nevoie și îți asigură suport, oferind soluții la orice problemă întâlnită. În plus, am beneficiat de câteva zile de training care au reușit să transforme o echipă care nu vânduse în viața ei înghețată într-una profesionistă și eficientă.

Acum, că business-ul este în plină derulare, ce credeți despre cooperarea cu francizorul și despre sprijinul pe care vi-l acordă?

Relația cu francizorul a funcționat perfect, de la pregătirea personalului până  la instalarea rulotei. Practic, nu ai nevoie de experiență în domeniu. Francizorul acordă tot suportul pentru a deschide o afacere de la zero, la cheie. Avem acces direct la echipa francizorului în privința comenzilor, a sortimentației, a programelor de loialitate. Un mare avantaj este sprijinul echipei din Polonia în promovarea afacerii pe canale online.

Vă veți ocupa doar de această franciză sau veți avea și o altă sursă de venit?

Vom continua și business-ul de bază dar, dacă lucrurile evoluează așa cum preconizăm cu această franciză, vom separa activitățile și vom numi un staf separat pentru această activitate.

Intenționați să deschideți noi locații Ice and Roll și Cake and Roll?

După analiza primei săptămâni de funcționare, am hotărât să deschidem încă o locație până  la sfârșitul anului 2021 și să bugetăm încă trei locații pentru 2022. Cred că acum  este momentul cel mai bun pentru a deveni francizat. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, mai ales că cine se înscrie acum prinde deschiderea unui sezon care prevăd că va fi foarte profitabil.


Dan Vasilescu, francizat din Alexandria / După analiza primei săptămâni de funcțioare, am hotărât să deschidem încă o locație până la sfârșitul anului 2021 și să bugetăm încă trei locații pentru 2022
Ștefan Pricop
Business Development Manager