Conceptele adaptate crizei cuceresc piața

Concepte adaptate la criză / Bella Italia continuă să depășească dificultățile create de pandemie și să convingă noi investitori că este o afacere profitabilă
Marţi
21.12.2021
Sistemul de franciză Bella Italia a dovedit că, prin concepte eficiente și versatile, dificultățile create de pandemie pot fi depășite cu succes.
 

Rețeaua de pizzerii Bella Italia are deja zeci de locații proprii și în franciză, ultima dintre ele fiind inaugurată, recent, în cadrul complexului Iris-Auchan din Cluj-Napoca. “Conceptul de food-truck, cel mai mic dintre cele patru ale sistemului, a fost aplicat în cel mai mare oraș din Transilvania. Am primit o cerere și am onorat-o. Am apreciat și zona de food din parcare, cu mai mulți competitori. Acesta și cel de Pizza Express au făcut diferența în vremea pandemiei. În ultimii doi ani, în timp ce industria HoReCa a avut de suferit, diversitatea conceptelor Bella Italia a salvat afacerea. Când restaurantele și-au încetat activitatea, food-truck-urile și locațiile bine alese pentru Pizza Express ale francizei noastre au funcționat neîncetat, făcând ca efectele catastrofale ale pandemiei, cu care s-au confruntat mulți dintre întreprinzătorii din domeniu, să fie resimțite doar în mică măsură în cadrul companiei noastre. Francizații noștri și-au continuat activitatea, ceea ce ne întărește convingerea că am anticipat corect evoluția pieței. Cele două concepte au mers neașteptat de bine și îi îndemn pe toți cei care vor să-și schimbe viața și să apeleze la varianta francizei să intre în familia Bella Italia, a declarat Iulian Zamfir, fondatorul rețelei de franciză.

Cu câteva zile înaintea inaugurării de la Cluj, un francizat Bella Italia a deschis o pizzerie la Kaufland Sebastian din București. Întreprinzătorul, convins de stabilitatea și profitabilitatea afacerii, dorește o extindere rapidă la nivelul Capitalei. De altfel, nu este singurul care se gândește la extindere. Au fost și alți antreprenori intrați în sistemul de franciză care au făcut acest lucru. De exemplu, omul de afaceri Dorian Hopârtean care, după ce a constatat viabilitatea conceptului, nu s-a oprit doar la Pizzeria Express deschisă la Slatina. “Ni s-au alăturat noi francizați, de la start-up-uri, până la oameni de afaceri cu multă experiență, cum ar fi Hopârtean, de la Craiova – liderul pieței zonale de patiserie – care are trei locații și este foarte încântat de afacere”, a adăugat Zamfir.

Conceptul de franciză Bella Italia Pizza Express, care și-a dovedit rentabilitatea încă de la deschidere a continuat să intre pe noi piețe sau să le dezvolte pe cele anterioare într-un ritm accelerat. De la începutul anului trecut, chiar și după încetarea stării de urgență, Bella Italia și-a dezvoltat intensiv rețeaua de franciză iar fondatorul ei, Iulian Zamfir, lucrează deja pentru noi locații ideale pentru un business de acest tip, cu vad comercial foarte bun, fiind convins că sistemul poate genera atât pentru companie, cât și pentru parteneri, venituri sigure și constante.

După două decenii de activitate, Pizzeria Bella Italia continuă să livreze cele mai delicioase produse ale bucătăriei italiene, proaspăt preparate, acesta fiind unul dintre atuurile afacerii. Toate produsele pot fi livrate și la comandă. Motto-ul “Bella Italia pizzeria familiei tale !” se dovedește cât se poate de real și, pentru a dovedi aceasta, folosește tot mai multe căi pentru a fi cât mai aproape de cei care îi apreciază preparatele.

Un alt argument extrem de important al afacerii este adaptarea la modificările din piață. “Cel mai nou concept de tip food-street l-am gândit special pentru nevoia clientului, care este în continuă mișcare în zilele noastre. Produse preparate în fața clientului, din ingrediente atent selecționate, atmosfera caldă, primitoare, promptitudine, servire impecabilă, spectacolul oferit de pizzari, gustul adevărat de pizza, toate acestea te vor face să revii cu siguranță la Bella Italia Pizza Express”, spune Iulian Zamfir.

Cu experiența acumulată pe parcursul anilor, Bella Italia pune la dispoziția noilor francizați patru concepte: restaurant, pizza express, drive-thru și food-truck.

Franciza este atractivă și din alt punct de vedere. Cei care aleg să vină în această afacere beneficiază de o cercetare solidă a pieței locale, de evaluarea potențialului acesteia, dar și de sprijin în amenajarea spațiilor și achiziția de mobilier și utilaje. La fel de importantă este instruirea inițială și apoi programul continuu de pregătire în cadrul Școlii Naționale de Excelență în Industria Ospitalității “Bella Italia“. Francizații au la dispoziție și un magazin on-line pentru echipamente. La deschiderea fiecărei locații, francizatul va fi asistat de către specialiștii companiei.

Business Card Bella Italia

Prima franciză integral românească în domeniul restaurant/pizzerie. Conceptul se bazează pe o rețetă proprie, folosind doar ingrediente proaspete, cu prepararea produsului în doar câteva minute, în fața clientului.

Utilizarea canalelor de vânzare integrate: in-store; take-away; home delivery

Rambursarea investiției în 18 luni de la deschidere


Noii francizați realizează în scurt timp că fac parte dintr-o mare familie / Sprijinul pentru noii antreprenori este divers și constant, astfel încât aceștia să își consolideze afacerea foarte repede
Ștefan Pricop
Business Development Manager