Japanos, primul restaurant la Paris

Restaurantul parizian este un Ramen Bar și vine cu o vastă ofertă de ramen, dar și cu preparate calde (donburi, yakisoba, gyoza etc.), fără însă a include sushi, așa cum găsim în restaurantele din România.
Localul din capitala Franței este situat într-o zonă turistică, la câteva sute de metri de Les Halles / Luvru (1, Rue Etienne Marcel, Arondismentul 1) și se întinde pe o suprafață de 150 mp + terasă (2 etaje), putând găzdui până la 70 de persoane. Pentru a putea face această investiție, antreprenorii au așteptat mai bine de un an și asta pentru că Parisul este o piață foarte dinamică din punctul de vedere al restaurantelor. Găsirea acestui spațiu a fost o oportunitate, pentru că – de regulă – un mare impediment pentru a dezvolta o afacere în acest oraș este să obții o locație potrivită. Apoi, este vorba de îndeplinirea mai multor condiții, ceea ce presupune un nou timp de așteptare.
Planul pentru Japanos a fost încă de la început să deschidă un restaurant într-o zonă centrală a Parisului, apoi încă 2-4 în următorii ani, pentru ca mai apoi să se poată dezvolta în restul Franţei, dar şi în ţările din vestul Europei.
În cazul Japanos, diferențierea față de competiție se face pe baza designului și a conceptului locației, precum și pe cea a ingredientelor pregătite în bucătăria proprie. Astfel, stocul de supă, yakibuta, dar și peștele sunt preparate în fața clienților.
Sistemul de franciză Japanos a fost conceput cu câteva luni înainte de începutul pandemiei. Cu toate că piața HoReCa a trecut printr-o perioadă dificilă în toată această perioadă, Japanos s-a bucurat de succes și de aprecierea consumatorilor, astfel încât compania plănuiește să deschidă mai multe restaurante.
În urmă cu câțiva ani, Japanos funcționa ca orice alt restaurant japonez modern, cu mult personal. Totuși, acest lucru s-a schimbat când conducerea sa și-a dat seama că, decât să aibă zece angajați în fiecare sucursală, era mai bine să aibă zece persoane într-o bucătărie centralizată, conectată la restul sucursalelor. Datorită acestui fapt, costurile restaurantelor individuale au fost reduse și s-a rezolvat și problema lipsei de angajați, care este în prezent o problemă arzătoare nu doar în domeniul gastronomiei. În prezent, francizorul oferă francizaților 3 până la 4 livrări proaspete pe zi, produse de bucătari dintr-o bucătărie centralizată, la o fracțiune din costul angajării unui astfel de personal în fiecare locație.
În prezent, Japanos operează patru restaurante în București, dar și o franciză la Oradea.
În luna noiembrie, brandul va deschide, în orașul Al Ain (supranumit Orașul Grădinilor ) din Emiratele Arabe Unite, un nou restaurant Japanos Ramen, bento, sushi.
Oportunitatea deschiderii unui restaurant de 150 mp, cu bucătărie proprie, unde totul se face de la zero, ca în toate restaurantele Japanos, a apărut în 2021, cu prilejul participării la un târg de francize.
BUSINESS CARD JAPANOS
• Japanos, primul concept de Ramen-bar din România, este un brand modern, care preia autenticitatea Japoniei și arta de a face sushi și le transpune pe piața zilelor noastre.
• Investiție totală: bucătărie principală – 50.000 euro, echipament restaurant – 15.000 euro, mașină frigorifică – 15.000, marketing de deschidere – 5.000 euro
Articole citite

Brandul 5 to go își extinde afacerile conform așteptărilor clienților, diversificându-și astfel accesibilitatea la produsele pe care le oferă.
Japanos, un brand modern care folosește autenticitatea gastronomiei japoneze și o transpune într-o poveste de succes, se dezvoltă prin intermediul sistemului de franciză.
Franciza românească Japanos, promotoare a gastronomiei din Țara Soarelui Răsare printre europeni, a început expansiunea. Primul ei francizat, Adrian Buzlea, este convins că a făcut cea mai bună afacere alăturându-se acestei rețele.
În general, un restaurant cu sushi nu poate funcționa doar cu doi angajați, dar japonezii pot face asta!, spune directorul de operațiuni al francizei Japanos, Cristina El Majzoub.
Japanos, un brand modern, care oferă clienților de pe două continente autenticitatea culinară din Țara Soarelui Răsare, caută noi parteneri cu care să dezvolte sistemul de franciză
Cele mai citite

Lansată la sfârșitul anului trecut în România, franciza SmartyKids a avut un ritm impresionant de expansiune.
Descoperirea abilităților pentru un viitor mai bun al copilului este dorința fiecărui părinte. Centrele Verbatoria, prin franciza care funcționează în peste 20 de țări, face tocmai acest lucru.
Franciza Nomasvello, numărul 1 mondial în centre de epilare definitivă cu Laser & IPL, deschide un nou salon în orașul Otopeni.
După o scurtă perioadă de stagnare, CRAMA MURFATLAT reia planurile de expansiune a rețelei de franciză și își propune să ajungă la 100 de crame până în anul 2020.
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Subiecte populare in Forum
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ONLINE PÔŽIČKY MEDZI JEDNOTLIVCAMI BEZ POPLATKOV VEĽMI DYNAMICKÝ TÍM V PRÁCI Finančná spoločnosť sa špecializuje na všetky oblasti. Poskytujeme vám ponuky pre...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Am luat legătura cu această companie de împrumut care m-a ajutat cu o sumă de împrumut de (10.000 USD) fără niciun stres, așa că vreau să folosesc acest mijloc pentru...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Buna ziua. Pot avea o așa franciza in Germania? Mulțumesc anticipat.
Schimbări strategice la Fornetti
Bună ziua! Ce pași trebuie urmați pentru acciza fornete? Va multumesc!
Pizza cu influenţe siberiene
eu totusi zic sa lasam pizza italienilor, celor care au creat-o :)) https://pizzerianapolicentrale.ro/