Ce țară nu iubește fast-food-ul

În prezent, McDonald’s este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări.
Marți
28.08.2012
Gigantul fast-food McDonald’s se retrage dintr-o țară din America de Sud.
 

Peste 58 de milioane de clienți vizitează zilnic restaurantele McDonald’s. Se pare totuși că aceste statistici nu includ și Bolivia, țară din care gigantul fast-food a decis să se retragă. Pentru o perioadă de 14 ani compania a organizat numeroase campanii de marketing pentru a atrage clienți în restaurantele din Bolivia. Însă fast-food-urile nu s-au dezvoltat deloc.

Bolivia este o țară destul de retrasă, în special din cauza localizării ei pe hartă. Mulți bolivieni îmcă păstrează tradițiile coloniilor și vorbesc limba unor triburi indiene antice. Tradițiile au avut impact și asupra obiceiurilor culinare care nu au inclus și frecventarea restaurantelor de tip fast-food.

În România, McDonald's deține 64 de unități în 21 de orașe, dintre care 28 în București și 36 în restul țării. Restaurantele primesc zilnic peste 140.000 de clienți. McDonald's are peste 3.500 de angajați în România și a fost în fiecare an unul dintre cei mai buni angajatori din țară.

Primul restaurant McDonald's din țara noastră a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească.

(LN)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015