Sistemul Braille de tipărire și scriere pentru nevăzători a fost inventat de francezul Louis Braille în anul 1825. Literele alfabetului Braille sunt compuse din puncte ieşite în relief care pot fi simţite cu ajutorul degetelor.

Sursa foto: www.thebraillehouse.com

Luni
03.09.2012
Un fast-food din Africa de Sud a creat o campanie publicitară destinată persoanelor nevăzătoare.
 

Lanţul de fast-food Wimpy din Africa de Sud a venit cu o tehnică inovatoare pentru a atrage un nou segment de public. Fast-food-ul oferă clienţilor Braille Burger, un produs care pentru cea mai mare parte dintre oameni este un burger obişnuit, însă pentru persoanele nevăzătoare este special. Bucătarii restaurantelor Wimpy scriu diferite mesaje pe burgeri cu ajutorul seminţelor de susan şi a alfabetului Braille, un sistem folosit de cei cu deficienţe de vedere.

Wimpy a scris diferite mesaje pe burgerii din meniul fast-food-ului, cum ar fi: „Un burger cu 100% carne de vită doar pentru tine”. Campania publicitară având ca mesaj faptul că în restaurantele Wimpy există meniuri speciale pentru nevăzători a fost realizată de agenţia Metropolitan Republic.

La scurt timp de la lansarea campaniei, mai exact la începutul anului 2012, mesajul a ajuns la peste 800.000 de persoane cu deficienţe de vedere datorită reţelelor de socializare.

Potrivit datelor Agenţiei Internaţionale de Prevenire a Orbirii, aproximativ 284 de milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu vederea, iar 39 de milioane dintre aceştia sunt orbi. La nivel mondial, aproximativ 80% din persoanele nevăzătoare se află în ţările dezvoltate.

Wimpy este un lanţ de restaurante fast-food, cunoscut la nivel mondial datorită succesului pe care l-a înregistrat dezvoltarea reţelei de franciză a companiei. Primul restaurant Wimpy a fost deschis în anul 1967 în Durban, Africa de Sud. Se presupune că numele Wimpy vine de la prietenul lui Popeye marinarul, J. Wllington Wimpy, care iumbea haburgerii la fel de mult cum Popeye iubea spanacul.

Cataracta, anomaliile de refracţie necorectate, glaucomul, retinopotia diabetică, degenerarea vârstincă a petei galbene, trahomul şi bolile văzului la copii sunt principalele cauze ale orbirii cronice.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015