Tesco se concentrează pe catering

Cele mai multe restaurante Giraffe se află în aeroporturi.
Marți
19.03.2013
Chiar dacă s-a dovedit că sunt implicați în scandalul cărnii de cal, britanicii de la Tesco dovedesc că au un apetit ridicat pentru franciza gastronomică.
 

Retailerul Tesco, un gigant al supermarketurilor din Marea Britanie, a cumpărat lanțul de restaurante Giraffe cu 48,6 milioane lire. Achiziția vine la scurt timp după ce a fost depistată carne de cal în produsele inscripționate drept carne de vită pe rafturile supermarketurilor britanice. Pentru început, restaurantele Giraffe vor fi prezente doar în interiorul celor mai mari magazine Tesco din Marea Britanie.

”Suprafața mare a supermarketurilor ne permite să delimităm zona în care familiile își pot petrece liniștite timpul. De altfel, restaurantele Giraffe sunt foarte populare în rândul familiilor din Marea Britanie”, a declarat Kevin Grace, directorul comercial al Tesco. ”Investiția va adăuga o nouă valoare întregului business”, a adăugat acesta.

Rețeaua Giraffe a fost fondată în anul 1998 de Russel și Juliette Joffe. Primul restaurant a fost deschis în nordul Londrei. În prezent, există 47 de restaurante și francize (cele mai multe în aeroporturi) în Marea Britanie și în Dubai.

Locuri special amenajate pentru a servi masa apar și în interiorul supermarketurilor Real din Polonia, unde produsele sunt furnizate de către firma SpaFood SA. „Ne-am dorit să oferim un loc în care persoanele care vin la cumpăraturi, să poată lua o pauză în care să-şi încarce bateriile cu o mâncare delicioasă”, a declarat Paul Lawniczak, preşedintele SpaFood.

În România, cei mai cunoscuți reprezentanți ai pieței fast-food (Subway, McDonald's, KFC s.a.) sunt prezenți în incinta centrelor comerciale, însă nu în interiorul supermarketurilor. Cu toate acestea, retailerii au raioane cu mâncare gătită, unii dintre aceștia având și mese amenajate pentru servirea produselor.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015