Franciza care-ți lasă gura apă

Produsele din meniurile restaurantelor BIObucovina îmbină rețetele tradiționale cu alimente Bio.

În imagine: tochitura bucovineană cu brânză de oi, ou Bio și mămăliguță din făină de porumb Bio.

Marți
02.04.2013
Plăcinta boierului, platoul bucovinean cu carne rumenită sau ciorba rădăuțeană-câteva dintre bunătățile servite în restaurantele BIObucovina.
 

”The Romanian Blouse” (sau tradiționala ie) face furori pe catwalk-uri și în vitrinele celor mai în vogă retaileri de modă. Nu știm cât timp vor mai exploata creatorii de modă frumosul port popular românesc. Ce știm sigur este că bucătăria românească va impresiona întotdeauna prin gustul și aromele preparatelor tradiționale. Este și ideea de la care a plecat antreprenoarea Todosi Isolde, care a lansat pe piața locală un concept nou de restaurant, care îmbină elementele tradiționale bucovinene cu produse BIO cu certificat ecologic. ”Am întâlnit conceptul pentru prima oară în Statele Unite ale Americii și am considerat că asocierea produselor cu certificat BIO cu cele tradiționale constituie o garanție a succesului”, povestește Todosi Isolde. Astfel a luat naștere BIObucovina.

Primul restaurant a fost deschis pe 1 martie 2012 în Iulius Mall Suceava. Noul concept și ”bucatele” specific românești: sărmăluțele în foi de varză, ciulamaua de hribi de pădure, platoul boieresc, tochitura tradițională, combinate cu produse BIO au atras un număr impresionat de clienți. Până în anul 2015, proprietarii BIObucovina vor să ducă acest concept inedit în 30 de locații din țara noastră, modalitatea aleasă pentru extinderea afacerii fiind franciza. Din vară două noi unități francizate se vor alătura rețelei de restaurante.

Cât costă o franciză BIObucovina
Franciza BIObucovina este un concept care poate fi aplicat în diferite modalități, raportate la spațiul și locația francizatului: BIOrestaurant, Plăcintărie, Cofetărie& Simigerie, Cozonaci cu lapte BIO și ouă BIO. ”Francizatul poate opta pentru toate cele patru tipuri la un loc sau pentru oricare în parte. În funcție de tipul de locație deschisă, variază și taxa de intrare în franciză. Astfel, pentru toate categoriile cumulate există taxa unică de 5000 EURO + TVA, cu o redevență lunară de 500 EURO. În cazul alegerii unor anumite categorii ale BIObucovina, prețurile se reduc, acestea fiind negociabile, în funcție de datele pe care le avem. În ceea ce privește investiția proprie în utilaje și locație, aceasta începe de la 15.000 EURO și poate crește în functie de complexitate și de intențiile de dezvoltare ale francizatului”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Todosi Isolde.

Tiramisu și-a găsit loc în meniul BIObucovina, alături de cozonaci, pască și poale-n brâu, fiind preparat cu smântână de casă și însiropat în cafea Bio.

:Adrian Cazu, Director Magazine Benvenuti

Reclama cea mai sănătoasă este ”din gură-n gură”
Cei interesați de franciza BIObucovina nu trebuie să fie calificați în domeniul gastronomic, întrucât francizorul pune la dispoziția acestuia toate ingredientele, compozițiile, produsele și rețetele necesare pentru gătirea preparatelor tradiționale cu produse BIO. ”Nu vă trebuie personal calificat, nu vă trebuie bucătari profesioniști, nu aveți grija măsurării și stresul de a crea mereu produse identice, nu trebuie să adăugați sare, zahăr sau alte mirodenii sau ingrediente care pot fi greșite de bucătari”, spune Todosi Isolde. ”Menționez că în afacerea BIObucovina reclama cea mai sănătoasă este “din gură în gură”. În momentul în care clientul este satisfăcut de produs, îl va recomanda în primul rând membrilor familiei, mai ales în perioada premergătoare sărbătorilor, iar comenzile vor fi pe masură.”

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015