România, un factor important pentru dezvoltarea francizei Subway în Europa

Costul licenței deschiderii unui restaurant Subway este de 7.500 de euro. Pentru fiecare restaurant deschis ulterior, suma se micșorează cu 50%.
Vineri
23.08.2013
Restaurantul deschis la mijlocul lunii iulie la Gara de Nord din București este cel de-al 4.000-lea Subway din Europa.
 

Deținătorul licenței restaurantului este compania LS Travel Retail, subsidiara din România a diviziei de retail și distribuție a grupului Lagardere. Cu o experiență de peste 50 de ani, Subway are proceduri specifice pentru acordarea licenței de franciză unei companii, însă această practică nu este întâlnită foarte des. În marea majoritate a celor 102 țări unde este prezent brand-ul Subway, sistemul de franciză este dezvoltat de francizați care operează unul sau mai multe restaurante.

”Franciza Subway este aleasă de companii care vor să-și extindă business-ul și să-l combine cu conceptul nostru. Este vorba despre rețele de benzinării, supermarketuri, sau - ca în cazul grupului Lagardere - de companii din diferite arii ale antreprenoriatului”, spune Marc Princ, agentul de dezvoltare a rețelei Subway îm Europa Centrală și de Est. ”Totuși, de cele mai multe ori, restaurantele Subway sunt deschise de antreprenori care sunt deja familiarizați cu brand-ul. Faptul că aceștia aleg să-și deschidă mai multe restaurante confirmă atractivitatea conceptului.”

Cristian Ștefănescu, francizatul care a deschis primul restaurant Subway din România, ne-a declarat în cadrul unui interviu acordat portalului nostru că intenționează să-și deschidă în viitorul apropiat un nou restaurant.

În prezent, rețeaua Subway numără peste 40.000 de restaurante la nivel mondial. Celebrele ”sub”-uri (sandvișuri) americane sunt pregătite în fața clientului, respectând cerințele acestuia. Odată cu extinderea numărului de restaurante, crește și numărul fanilor brand-ului. Cel mai nou fan faimos al Subway este fotbalistul Pele, care a fost numit la începutul lunii august ambasador al brand-ului.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015