Concept franţuzesc cu iz moldovenesc

Pe termen lung compania îşi propune realizarea în Bucureşti a unui centru logistic care să permită dezvoltarea unui sistem naţional de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016.
Vineri
06.02.2015
Piaţa Victoriei primeşte un brand franţuzesc, dedicat produselor de patiserie artizanală, care are în plan francizarea în următorii ani.
 

La Folie, primul lanţ autohton de cafenele cu specific franţuzesc din România, dedicat produselor de patiserie artizanală, s-a lansat pe piaţa din Bucureşti, deschizând o primă locaţie în zona Pieţei Victoriei. La Folie a debutat în Iaşi, în Palas Mall, iar în urma rezultatelor financiare realizate, deschiderea unei noi locaţii, tot în centrul Iaşului şi abordarea pieţei bucureştene prin investiţii proprii au fost decizii strategice ce au stat la baza consolidarii poziţiei brandului pe piaţa de profil.

„Ţinta propusă pentru anul 2015, este extinderea pe piaţa bucureşteană prin deschiderea a încă două locaţii, astfel încât investiţia totală din Bucureşti în cele 3 locaţii şi laboratorul propriu, va ajunge la aproximativ 450.000 euro”, informează un comunicat de presă al companiei. Până la finalul anului 2016 se estimează, pe Bucureşti, atingerea unei cifre de afaceri de minim 1,5 milioane euro.

Strategia de extindere din Bucureşti vizează si abordarea unui nou segment de piaţa, cel al evenimentelor corporate şi nu numai, segment care, prin particularităţile sale, va presupune consolidarea structurii logistice.
Pe termen lung compania îşi propune realizarea în Bucureşti a unui centru logistic care să permită dezvoltarea unui sistem naţional de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016. Prin investiţiile viitoare din Iaşi compania va urmari si posibilitatea extinderii in Chisinau.

SC Gourmanderie SRL, deţinătoarea brand-ului La Folie, este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în 2012, ce deţine în prezent 3 locaţii situate în Iaşi şi în Bucureşti. Până în acest moment, investiţiile din Iaşi şi Bucureşti au creat aproximativ 65 de locuri de muncă, numărul acestora urmând să crească pana la sfârşitul anului 2015 la aproximativ 100.


Elena Cărăușu
ziarist

Articole citite

Latte Caffee To Go, o afacere din care ai doar de câștigat /01.10.2025

Dacă vrei să deschizi o cafenea fără să fi avut experiență în domeniu, cea mai bună soluție este franciza Latte Coffee To Go. Nu ai nevoie de angajați, iar investiția este pentru orice buzunar și se recuperează rapid.

Un concept românesc, franciză de succes /25.09.2025

Dogu este un concept românesc care a devenit franciză și are deja un nume în piață. Despre ce înseamnă acest brand și de ce este el interesant pentru viitorii parteneri, ne spune Otilia Călin, cofondatoare Dogu.

Plug In Cafe - un concept inovativ de cafenele care se adresează nevoilor unei lumi în continuă mișcare /04.08.2025

We recharge you for your daily experiences – Aceasta este misiunea brandului Plug In Cafe – într-o lume în continuă mișcare, Plug In Cafe se poziționează în drumul oamenilor pentru a-i susține să-și ducă ziua și proiectele la capăt cu succes, datorită preparatelor sale pe bază de cafea.

Famous Waffles, deschidere spre parteneriate /06.07.2025

Una dintre cele mai flexible francize gastronomice românești, Famous Waffles, oferă antreprenorilor posibilitatea să i se alăture în condiții deosebit de avantajoase.

Franciza Leonidas, pentru toate anotimpurile /30.06.2025

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.