Suport esențial pentru francizați

Ștefan Mandachi, fondatorul francizei Spartan / Pentru mine, importantă este strădania, stăruința. Nu putem să cedăm în fața pandemiei ori să ne punem pe noi haina neputinței
Joi
20.08.2020
Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a eliminat redevențele, în condițiile în care jumătate dintre locații funcționează în sistem de franciză
 

Decizia a fost luată în luna mai, la debutul pandemiei de coronavirus, de Mandachi Industry, deținătorul brandului Spartan, în totalitate românesc, iar prima unitate care beneficiază de această decizie este noua franciză din orașul sucevean Vicovu de Sus. Această hotărâre este o dovadă a sprijinului concret a mediului de afaceri, într-o perioadă de mari sacrificii pentru industria HoReCa, când lupta pentru supraviețuire era mai puternică decât cea pentru extindere.

Noua locație francizată, deschisă recent, aparține lui Florea Lucian, un antreprenor sucevean în vârstă de 31 de ani, fondatorul lanțului AutoAlbina și Fryday. Restaurantul, situat în apropierea Mănăstirii Putna, invită oaspeții pe terasa de 50 de locuri,  respectând cu strictețe toate normele și regulile de bună practică și de protecție privind riscul contaminării cu noul coronavirus. Au fost create, prin această inițiativă de business, 16 locuri de muncă.

Eforturile fondatorului lanțului de restaurante Spartan, Ștefan Mandachi, au mers și în direcția sprijinirii angajaților săi și, implicit, a acestei industrii, cel mai puternic afectate de pandemie. Nici o locație Spartan din România nu a fost închisă în toată această perioadă de restriște

Eforturile au fost uriașe. Multă birocrație, multă muncă, nopți albe, dar atunci când îți dorești ceva, nimic nu trebuie să îți stea în cale. Suntem mândri că am reușit să deschidem acest restaurant, respectând absolut toate condițiile de siguranță. Pentru mine, importantă este strădania, stăruința. Nu putem să cedăm în fața pandemiei ori să ne punem pe noi haina neputinței. Mergem înainte și sunt convins că vom fi bine, atâta timp cât ne dorim să sprijinim economia, să punem din nou pe roate afacerile, să asigurăm locuri de muncă”, a precizat Mandachi.

Trebuie să ne adaptăm acestor vremuri. Pentru mine este o bucurie și, totodată, o provocare să sporesc notorietatea acestui brand atât de iubit și de apreciat. Am convingerea că lucrurile se vor așeza și că treptat-treptat, cu perseverență, încredere și multă muncă, cu antreprenori care vor continua să investească, să fie îndrăzneți, să pună în aplicare planuri care să conteze pe piața muncii, lucrurile se vor așeza. Îi mulțumesc lui Ștefan Mandachi pentru încredere. Împreună, vom face treaba bună, fără niciun dubiu!”, a spus, la rândul său, Lucian Florea.       

În prezent, lanțul de restaurante Spartan, fondat în 2012, numără 56 de restaurante, proprii și francizate, deschise în București și în 23 de orașe din țară, respectiv Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Piatra Neamț, Constanța și Bacău. Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup în 2019 este de aproximativ 36 de milioane de euro (proprii 20 de milioane de euro, francizate 17, 1 milioane de euro), iar numărul de angajați a ajuns la 900.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizatoare ce deține și Mandachi Hotel&SPA precum și lanțul de restaurante Hercule și este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse rețele de restaurante de tip fast-food, la nivel național.

Mai multe detalii despre cum puteți deveni parteneri ai lanțului de restaurante Spartan puteți găsi în Catalogul de francize de pe portalul nostru.


Lucian Florea, francizat Spartan / Trebuie să ne adaptăm acestor vremuri. Pentru mine este o bucurie și, totodată, o provocare să sporesc notorietatea acestui brand atât de iubit și de apreciat
Ștefan Pricop
Business Development Manager