Parteneri noi într-o rețea internațională

Ela Gheorghe, francizat din Ploiești / Un om drag mie m-a îndrumat să caut o franciză, știind că vreau foarte tare să pornesc ceva pe cont propriu. Iubind foarte mult ciocolata și știind ce înseamnă brandul Leonidas, totul s-a potrivit ca o mănușă
Luni
20.09.2021
Rețeaua Leonidas a deschis, la Ploiești, o nouă unitate în sistem de franciză și caută în continuare parteneri pentru această afacere unică în lumea ciocolatei.
 

Ultima locație a fost inaugurată în cadrul complexului Winmarkt și este deținută de către Ela Gheorghe, care a explicat cum a ajuns să se alăture acestei rețele internaționale, cu peste 1400 de magazine în mai mult de 50 de țări de pe glob. “Un om drag mie m-a îndrumat să caut o franciză, știind că vreau foarte tare să pornesc ceva pe cont propriu. Iubind foarte mult ciocolata și știind ce înseamnă brandul Leonidas, totul  s-a potrivit ca o mănușă. Am văzut că pot aplica pentru această franciză, am aplicat și  iată-mă aici!”, a spus noul francizat cu prilejul deschiderii ciocolateriei, un eveniment la care au participat foarte mulți iubitori ai acestor delicii belgiene, apreciate în toată lumea.

Originea Leonidas, poziția deținută la nivel global și faptul că, oriunde, este recunoscută drept cea mai important  ciocolaterie belgiană, a însemnat foarte mult pentru decizia luată. În plus, contează foarte mult că marfa este de cea mai bună calitate și că niciodată produsele nu au maim ult de o lună, a adăugat Ela Gheorghe.

Prezent la evenimentul de la Ploiești, Jolyon Salvadore M’Bei, reprezentant al francizei Leonidas pentru România și Republica Moldova, a apreciat că era timpul ca și acest oraș să intre în rețeaua Leonidas. “Suntem în România din 2001 și am deschis ciocolaterii în diferite orașe. Sincer vorbine, era și timpul ca Poloieștiul, care este aproape de București, deci de sediul nostru principal, să facă acest pas. Sunt foarte bucuros că am deschis aici și cred că va fi un succes. Este o mare fericire să primim Ploieștiul în familia noastră Leonidas. Cred că multă lume aștepta brandul nostru”, a adăugat omul de afaceri.

Cu mai puțin de jumătate de an în urmă, rețelei i s-a adăugat un nou magazin, la Slatina. Atunci, noul francizat a optat pentru varianta Leonidas Chocolate & Coffee – un concept de ciocolaterie-cafenea. Este doar una din cele trei variante ale sistemului de franciză care pot fi accesate, celelalte două fiind Leonidas Standard și Leonidas Shop in Shop – o insula într-un centru comercial sau corner.

Foarte important este că noii veniți nu trebuie să plătească taxa de franciză sau  redevență, așa cum se practică într-un sistem de franciză obișnuit. O condiție este ca produsele să fie achizițonate prin fracizor. În urma experienței avute pe piața locală, francizorul își rezervă dreptul de a cere, la acordarea francizei, o garanție care va fi restituită francizatului, total sau parțial, la ieșirea din sistem.

Investiția este strict legată de stocul de produse, ambalaje și amenajarea integral a magazinului. Investiția este strict legată de stocul de produse, ambalajele și amenajarea integrală a magazinului. În funcție de alegerea unuia dintre cele trei concepte, aceasta este de minimum 10.000 de euro (din care 3000 de euro reprezintă garanția), dar poate ajunge la 20.000 de euro. 

Cât despre recuperarea investiției, aceasta depinde de mai mulți factori, de la amplasarea magazinului și până la valoarea chiriei, dacă spațiul nu aparține francizatului. Jolyon M’Bei apreciază, după două decenii de experiență în domeniu, că afacerea intră pe câștig din al doilea an de funcționare sau chiar mai devreme. El a precizat că magazinele nou deschise au avantajul notorietății pe care marca Leonidas a căpătat-o deja pe piața locală.

Deținătorul francizei spune că așteaptă să i se alăture oameni întreprinzători, motivați, care știu să se implice cu tot sufletul dar să și combine bucuria de a savura o ciocolată de calitate cu plăcerea de a face cunoscute calitățile acesteia. Nu este neapărat necesar ca aceștia să aibă experiență în afaceri, pentru este vorba, mai degrabă, despre o învățare pas cu pas a business-ului. Reprezentantul Leonidas a adăugat că noii veniți beneficiază de asistență pe tot parcursul procesului de obținere a francizei, sprijin permanent în procesul de promovare și de o perioadă de training.

În ciuda problemelor create de pandemie, sistemul de franciză Leonidas a continuat să se dezvolte, iar Jolyon M’Bei este optimist în privința viitorului afacerii pe care o manageriază. “Avem norocul să fim într-un domeniu, cel al ciocolatei, care și în timp de război are mare căutare. Se confirmă și acum că situațiile, cum sunt cele prezente, nu reduc apetitul pentru ciocolată. Și mai mult spus, pentru cea bună. Deci, fără să fac comparații exagerate, să zicem că, datorită calității ciocolatei și a serviciilor noastre, ar trebui să ne păstrăm fidelitatea clienților, mai ales după această perioadă de izolare. În ciuda pandemiei, clienții noștri vor avea de câștigat, pentru că dorința noastră să le facem pe plac s-a amplificat. Ori firma mamă din Belgia ne-a confirmat și ea același lucru. În concluzie, pot să spun că privesc evoluția afacerii cu serenitate și poate, în mod surprinzător, chiar cu entuziasm”, a declarat omul de afaceri.

Prima ciocolaterie Leonidas din România a fost deschisă în București, în urmă cu două decenii, de către firma M’B Business, aceasta devenind, totodată, reprezentant al Leonidas Belgia. Toate produsele sunt importate din această țară, unde există o fabrică unică, ce aprovizionează toate cele peste 1.400 de magazine din lume. După inaugurarea primului magazin, pe strada Doamnei, omul de afaceri Jolyon M’Bei a deschis noi locații în sistem de franciză, atât în Capitală, cât și în orașe precum Brașov, Craiova, Constanța, Dumbrăvița, Slatina, dar și în Republica Moldova, la Chișinău.

Business Card Leonidas

• Investiție minimă – 10.000 de euro

• Fără taxă de franciză și fără redevență

• Trei variante de franciză Leonidas: Standard, Leonidas Chocolate & Coffee și Shop in Shop

• Recuperarea investiției – din cel mult al doilea an de funcționare


Sistemul de franciză Leonidas, unul deosebit / Noii parteneri nu trebuie să plătească taxă de franciză sau redevență, iar investiția pleacă de la 10.000 de euro
Ștefan Pricop
Business Development Manager