Japanos, primul restaurant la Paris

Restaurantul parizian este un Ramen Bar și vine cu o vastă ofertă de ramen, dar și cu preparate calde (donburi, yakisoba, gyoza etc.), fără însă a include sushi, așa cum găsim în restaurantele din România.
Localul din capitala Franței este situat într-o zonă turistică, la câteva sute de metri de Les Halles / Luvru (1, Rue Etienne Marcel, Arondismentul 1) și se întinde pe o suprafață de 150 mp + terasă (2 etaje), putând găzdui până la 70 de persoane. Pentru a putea face această investiție, antreprenorii au așteptat mai bine de un an și asta pentru că Parisul este o piață foarte dinamică din punctul de vedere al restaurantelor. Găsirea acestui spațiu a fost o oportunitate, pentru că – de regulă – un mare impediment pentru a dezvolta o afacere în acest oraș este să obții o locație potrivită. Apoi, este vorba de îndeplinirea mai multor condiții, ceea ce presupune un nou timp de așteptare.
Planul pentru Japanos a fost încă de la început să deschidă un restaurant într-o zonă centrală a Parisului, apoi încă 2-4 în următorii ani, pentru ca mai apoi să se poată dezvolta în restul Franţei, dar şi în ţările din vestul Europei.
În cazul Japanos, diferențierea față de competiție se face pe baza designului și a conceptului locației, precum și pe cea a ingredientelor pregătite în bucătăria proprie. Astfel, stocul de supă, yakibuta, dar și peștele sunt preparate în fața clienților.
Sistemul de franciză Japanos a fost conceput cu câteva luni înainte de începutul pandemiei. Cu toate că piața HoReCa a trecut printr-o perioadă dificilă în toată această perioadă, Japanos s-a bucurat de succes și de aprecierea consumatorilor, astfel încât compania plănuiește să deschidă mai multe restaurante.
În urmă cu câțiva ani, Japanos funcționa ca orice alt restaurant japonez modern, cu mult personal. Totuși, acest lucru s-a schimbat când conducerea sa și-a dat seama că, decât să aibă zece angajați în fiecare sucursală, era mai bine să aibă zece persoane într-o bucătărie centralizată, conectată la restul sucursalelor. Datorită acestui fapt, costurile restaurantelor individuale au fost reduse și s-a rezolvat și problema lipsei de angajați, care este în prezent o problemă arzătoare nu doar în domeniul gastronomiei. În prezent, francizorul oferă francizaților 3 până la 4 livrări proaspete pe zi, produse de bucătari dintr-o bucătărie centralizată, la o fracțiune din costul angajării unui astfel de personal în fiecare locație.
În prezent, Japanos operează patru restaurante în București, dar și o franciză la Oradea.
În luna noiembrie, brandul va deschide, în orașul Al Ain (supranumit Orașul Grădinilor ) din Emiratele Arabe Unite, un nou restaurant Japanos Ramen, bento, sushi.
Oportunitatea deschiderii unui restaurant de 150 mp, cu bucătărie proprie, unde totul se face de la zero, ca în toate restaurantele Japanos, a apărut în 2021, cu prilejul participării la un târg de francize.
BUSINESS CARD JAPANOS
• Japanos, primul concept de Ramen-bar din România, este un brand modern, care preia autenticitatea Japoniei și arta de a face sushi și le transpune pe piața zilelor noastre.
• Investiție totală: bucătărie principală – 50.000 euro, echipament restaurant – 15.000 euro, mașină frigorifică – 15.000, marketing de deschidere – 5.000 euro
Articole citite

Franciza Dogu, un concept de fast-food autohton, este o oportunitate pentru cei care vor să își deschidă o afacere gastronomică de succes.
Cu o notorietate în plină ascensiune, franciza Japanos caută pateneri în marile orașe ale României, țara a adoptat acest concept gastronomic nipon și l-a răspândit pe mai multe meridiane.
Franciza românească Japanos, promotoare a gastronomiei din Țara Soarelui Răsare printre europeni, a început expansiunea. Primul ei francizat, Adrian Buzlea, este convins că a făcut cea mai bună afacere alăturându-se acestei rețele.
În general, un restaurant cu sushi nu poate funcționa doar cu doi angajați, dar japonezii pot face asta!, spune directorul de operațiuni al francizei Japanos, Cristina El Majzoub.
Japanos, un brand modern, care oferă clienților de pe două continente autenticitatea culinară din Țara Soarelui Răsare, caută noi parteneri cu care să dezvolte sistemul de franciză
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari