Mobilitatea înseamnă mai bine
Potrivit lui Igor Leșan, fondatorul Stației RomBeer, autorulota a fost concepută în contextul exploziei pieței de food truck și este echipată cu cel puțin zece robineți de bere, dar și nouă de vin și băuturi răcoritoare. Noua ofertă a francizei RomBeer este o variantă mobilă, destinată amplasării pe plajă, la târguri sau evenimente în aer liber, cum ar fi festivaluri și diverse competiții. RoomBeer Mobil este cu atât mai interesantă cu cât permite îmbutelierea și servirea berii craft atât pe loc, cât și To Go. Rulota poate avea și un panou pentru snack-uri și permite instalarea unui aparat de cafea.
Autovehiculul care va deveni RomBeer Mobil trebuie să aibă o instalație de aer condiționat. El poate să fie pus la dispoziție de către viitorul francizat și amenajat de francizor sau poate să fie oferit, la cheie, de către RomBeer. Pentru moment, compania poate produce, în regie proprie, până la o sută de mașini pe an.
Potrivit lui Igor Leșan, costul unui RomBeer Mobil este în jur de 15.000 de euro, preț care include toate sistemele de răcire specifice, casa de marcat și marfa de rulaj. Desigur, contează costul mașinii, dacă aceasta este achiziționată de către francizat. Termenul de implementare este sub 30 de zile.
La ora actuală, RomBeer are patru proiecte testate și validate de piață. Cel mai longeviv și de succes este RomBeer 30+. Investiția este cuprinsă între 40 și 100 de mii de Euro (la cheie). Potrivit experienței de piață, proiectul își recuperează investiția între 18 și 24 de luni. RomBeer 30+ poate genera venituri între 4.000 și 7.000 de euro/lună.
RomBeer Mini necesită o investiție între 30.000 si 40.000 Euro (la cheie). Profitul este cuprins între 1.500 și 3.000 euro/lună.
RomBeer Express necesită o investiție cuprinsă între 12.000 și 15.000 de euro (la cheie) și este destinate amplasării în spațiul unor afaceri deja existente, cum ar fi băcănii sau magazine destinate vânzării de băuturi, fiind o anexă a afacerii principale, ce are capacitatea de a mări profitul cu până la 50%.
Ultimul proiect implementat cu succes este RomBeer Mobil, pe care tocmai l-am descris și al cărui profit poate să ajungă și la 4.000 de euro.
O afacere în plină dezvoltare
Stația RomBeer este un concept în plină dezvoltare, unic în România, căruia i se adaugă tot mai mulți parteneri convinși de soliditatea și profitabilitatea francizei.
Brandul este reprezentat de o rețea de magazine specializate în vânzarea berii craft autohtone cu îmbuteliere direct la locație. RomBeer se adresează, în special, consumatorilor casnici, care reprezintă peste 90% din piața berii la nivel național. Conceptul se bazează pe oferirea unei experiențe unice, respectiv posibilitatea să deguste mai multe sortimente de bere, să descopere aromele și calitățile acestora, dar și povestea berii vii – un produs viu care nu poate fi dat de producția industrială. Totul alături de oameni experimentați și într-o atmosferă prietenoasă, creată în fiecare dintre magazinele rețelei.
La puțin timp de la intrarea pe piață a acestui concept - care presupune exclusiv vânzarea de bere craft a producătorilor români, distribuția absolut originală și profitul semnificativ pe fiecare locație - fondatorul Stației RomBeer, Igor Leșan, a decis să deschidă un sistem de franciză. Primul lucru care te uimește atunci când treci pragul Stației RomBeer este evidenta pasiune a oamenilor de acolo pentru această băutură străveche. Întâmpinat de hărți care descriu evoluția berii în lume sau etichete care mai de care mai colorate, cel care intră în magazin va pleca de acolo, cu siguranță, nu doar cu bere, ci și cu o istorie interesantă despre aceasta.
„Prin noi se dezvoltă industria berii românești artizanale. În momentul, aceasta este încă puțin semnificativă. România este un mare producător de bere, dar nu mai avem materie primă autohtonă. Chiar dacă nu știți asta, românii sunt consumatori importanți de bere, dar abia învățăm diferența semnificativă dintre cea produsă industrial și cea făcută cu suflet, bere vie, de o calitate cu totul deosebită. La RomBeer, fiecărui client care ne trece pragul i se spune toată povestea: de unde vine berea, cum vine, cum este ținută până o ia acasă. Neapărat, are parte și de o degustare, moment în care, cei mai mulți noi prieteni ai noștri, realizează diferența între ce le oferă producătorii de bere artizanală și ce găsesc în alte părți”, declara Igor Leșan.
Când a creat acest concept, printr-o inspirație de moment, Igor s-a gândit la o stație Peco. Doar că, din 2016, RomBeeer își alimentează clienții cu bere. Esențială a fost folosirea unui sistem de îmbuteliere a produsului care, până la acel moment, nu exista în România.
După deschiderea unităților proprii, a urmat intrarea în franciză, nu numai în București, ci și în mai multe localități din țară. Unicitatea conceptului a venit la pachet și cu un preț foarte competitiv, sistemul de îmbuteliere fiind cel care permite listarea produselor la un preț mic. „Scădem prețul sticlei, prețul etichetei, prețul capacului, a mâinii de lucru care îmbuteliază și ambalează, astfel încât avem beri și cu 40% sub prețul pieței”, explică Leșan.
Decizia de trecere în sistemul de franciză a venit relativ ușor, iar succesul nu s-a lăsat așteptat. Extinderea acestuia la nivel național este doar o problemă de timp. Într-un timp relativ scurt pentru ceea ce înseamnă construirea unui sistem de franciză, Stația RomBeer va deveni lider al distribuiei de bere artizanală în România.
Articole citite
Sărbătorile sunt un imbold pentru a alege o franciză care își dovedește maximul de potențial în aceste perioade de peste an. O astfel de franciză, definită de tradiție și rafinament, este Leonidas.
Stația RomBeer este un concept în plină dezvoltare, unic în România, căruia i se adaugă tot mai mulți parteneri convinși de soliditatea și profitabilitatea francizei.
Stația Rombeer a deschis o nouă unitate în franciză, la Constanța. Deținătorul ei, un tânăr revenit în țară, a văzut în această decizie o ocazie excelentă de a-și schimba viața.
Franciza Stația RomBeer, una dintre cele mai bune investiții din ultima vreme, a deschis, la Brașov, cea mai mare unitate de până acum și își continuă extinderea la nivel național.
Franciza Stația RomBeer, un concept nou și una dintre cele mai bune investiții dacă vrei să ai o afacere, a început anul în forță, cu deschiderea de noi locații
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
În conversaţiile zilnice folosim tot mai des o serie de cuvinte împrumutate din limba engleză. Ce nu ştie toată lumea este că deşi pronunţăm aceste cuvinte ca în engleză originea acestora nu este întotdeauna britanică.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari