La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.
Miercuri
09.01.2013
Rețeaua de restaurante din Australia va împrumuta temporar porecla pe care au dat-o clienții din regiune lanțului de fast-food.
 

Românii spun că merg la “MC” atunci când iau masa la McDonald's. Australienii folosesc ”Macca's” pentru a prescurta denumirea celui de-al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, după Subway. Conducerea McDonald's a decis ca în ianuarie, lună în care este celebrată și Ziua Națională Australiei (26), denumirea restaurantelor de pe piața australiană să fie schimbată în ”Macca's”, scrie publicația The Economic Times.

”Suntem în Australia de mai bine de 40 de ani și suntem mândri să folosim porecla pe care ne-au dat-o clienții din regiune”, a declarat Mark Lollback, Director de Marketing McDonald's Australia. ”Cum le-am putea arăta australienilor că suntem mulțumiți că facem parte din comunitatea locală dacă nu folosind numele pe care ni l-a dat aceasta?”

În această săptămână 13 restaurante din Australia vor fi în proces de rebranding temporar. Denumirea acestora va fi schimbată la loc la începutul lunii februarie. Decizia de rebranding a fost luată în urma unui sondaj care a arătat că peste 55% dintre australieni folosesc denumirea prescurtată când vorbesc despre McDonald's.

Acesta este primul proces de rebranding al denumirii din istoria lanțului de fast-food. Un sondaj interesant pentru piața românească ar fi ”Câți dintre românii care locuiesc în Capitală își dau ca punct de întâlnire în București MC-ul de la Unirii?”

. (E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015