Un material video postat pe Youtube arată cum DomiCopter-ul livrează pizza în siguranță la domiciuliu.
Luni
10.06.2013
Un francizat Domino’s Pizza din Marea Britanie a făcut o livrare cu ajutorul unui aparat de zbor numit DomiCopter.
 

Norocoasele care au ajuns la destinație, într-un orășel din apropierea Londrei, au fost două pizza pepperoni. Ideea inedită a fost pusă în aplicare de către francizat al rețelei Domino's Pizza din Marea Britanie, care a postat un video pe Youtube pentru a arăta publicului reușita sa. Nu vom vedea însă prea curând vreo pizza ”zburătoare” deasupra capetelor noastre întrucât folosirea Domicopter-ului pentru livrare rămâne deocamdată la stadiul de test.

După ce materialul video a fost împărtășit publicului, unitățile Domino's Pizza din Marea Britanie au înregistrat un număr record de comenzi. Potrivit unui comunicat de presă, compania este în căutare continuă de soluții inovative prin care să îmbunătățească serviciul de livrare la domiciliu. ”Cum poți evita cel mai bine traficul și limitările de viteză, dacă nu în aer?”, a declarat Simon Wallis, Director de Vânzări și Marketin Domino's, adăugând că în planurile acesteia s-ar putea număra și înființarea unei ”Academii de zbor Domino's”.

Pe de altă parte, ”acest proiect nu are nicio legătură cu activitatea din Statele Unite ale Americii și nu avem în plan să dezvoltăm această idee”, a declarat pentru postul CNN Money Tim McIntyre, purtătorul de cuvânt al Domino's SUA.

Părerile despre folosirea DomiCopter-ului pentru livrările la domiciliu sunt împărțite. Ideea primirii unei pizza mai repede ca niciodată a fost foarte bine primită de unii clienți. Acestora li s-au alăturat și cei pasionați de science fiction și tehnologie. Există însă și persoane care se opun acestei idei susținând că folosirea unui aparat de zbor pentru livrările la domiciuliu va elimina un număr considerabil de locuri de muncă. Și bineînțeles, sunt și persoane cărora le este teamă ca, în cazul unei defecțiuni a aparatului, să nu se trezească cu o pizza în cap.

În prezent, la nivel internațional, Domino's Pizza numără peste 10.200 de restaurante în 70 de țări din întreaga lume, circa 96% dintre acestea fiind operate de francizați. Conceptul a fost adus prin franciză pe piața românească în anul 2010, de către grupul Radacini care și-a extins astfel activitatea și în sectorul fast-food. Pentru acest an, compania își propune să deschidă suficiente magazine pentru a efectua livări în tot Bucureștiul.


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015