Sunt căsătorit cu laptopul

Rumen Radev, agent dezvoltare Subway, este din Varna, Bulgaria. În urmă cu un an s-a mutat în Bucureşti pentru a dezvolta împreună cu partenerul său, Ivan Todorov, reţeaua celui mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume şi pe piaţa românească. Familia sa a rămas în Bulgaria deoarece antreprenorul în vârstă de 38 de ani are o fetiţă care trebuie să-şi continue studiile. „Eu vorbesc limba română, însă nu foarte bine”, spune Rumen Radev într-o română aproape perfectă, completând că ştie mai multe cuvinte în limba noastră deoarece „este foarte important ca în momentul în care trăieşti într-o ţară străină să cunoşti limba respectivă”.
Cum aţi ajuns agent de dezvoltare al lanţului de restaurante Subway şi ce experienţă aveţi în domeniul antreprenorial?
În cei 17 ani de experienţă în implementarea şi dezvoltarea unor noi produse, dintre care peste cinci în domeniul francizei, am colaborat cu mai multe companii şi francize internaţionale, precum Carlsberg şi ERA Real estate. O persoană care nu are experienţă nu poate deveni agent de dezvoltare pentru nicio reţea de franciză. Am fost proprietarul mai multor companii private, pe care le-am vândut după ce am fost desemnat să dezvolt reţeaua Subway în România, pentru a-mi concentra toate resursele în extinderea lanţului de restaurante. Ca să devii agent agent de dezvoltare trebuie să deţii un restaurant şi să demonstrezi că ai anumite aptitudini. Partenerul meu Ivan Todorov a deschis primul restaurant din Bulgaria, după care a primit drepturile de a dezvolta reţeaua Subway în toată ţara. Am lucrat cu Subway Bulgaria pe partea negocierilor cu francizaţii, iar după 4 ani am deschis aproape 30 de restaurante. Am demonstrat că am avut succes în Bulgaria, astfel am primit responsabilitatea dezvoltării lanţului Subway şi în România.
Aveţi experienţă atât pe piaţa francizei din Bulgaria, cât şi pe cea din România. Cum aţi compara pieţele celor două ţări vecine?
Dacă vorbim despre cunoştintele românilor şi bulgarilor în domeniul francizei pot spune că volumul acestora este cam la acelaşi nivel. Dacă vorbim despre dimensiunile pieţei francize din aceste două ţări, cea din România este de câteva ori mai mare deoarece oferă mai multe oportunităţi de afaceri. De exemplu, piaţa francizei la nivelul Bucureştiului este la fel de mare ca întreaga piaţă din Bulgaria.
Cum decurge o zi de muncă din viaţa unui agent de dezvoltare al celui mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume?
Sunt căsătorit cu laptopul deoarece suntem conectaţi continuu cu întreaga reţea de restaurante prin intermediul tehnologiei. Subway a investit mult în acest domeniu pentru a putea lua legătura non-stop cu francizaţii şi pentru a monitoriza activitatea fiecărui restaurant. Ţinem permanent legătura cu francizaţii noştri şi primim rapoarte săptămânale de la aceştia. Aş putea spune că programul meu de lucru are 24 de ore. Dacă vrei să ai succes în afaceri, trebuie să munceşti mult, să fii disciplinat şi să urmezi strategiile pas cu pas. Dacă cineva nu este dispus să investească un volum mare de muncă, nu are rost să-şi deschidă o afacere, fie că vorbim despre o franciză sau despre alt tip de business.
Ce planuri de dezvoltare aveţi pentru reţeaua restaurantelor Subway în România?
Nu-mi place să-mi fac planuri de viitor, însă ceea ce pot să spun este că în prezent, atenţia mea este îndreptată în proporţie de 100% spre Subway. Sunt sigur că acest concept se va dezvolta cu succes şi în România. Din aprilie până în prezent am deschis deja şase restaurante şi vom inaugura cu siguranţă alte trei până la finalul anului, în Bucureşti. Suntem foarte mulţumiţi de realizările noastre de până acum. Iar ceea ce ne încântă şi mai mult este feedback-ul primit din partea clienţilor, prin intermediul paginii www.tellsubway.ro, în care aceştia ne pot împărtăşi experienţa din restaurantele Subway.
Articole citite

Franciza Dogu, un concept de fast-food autohton, este o oportunitate pentru cei care vor să își deschidă o afacere gastronomică de succes.
Franciza Famous Waffles, cel mai îndrăgit brand românesc care oferă delicioasele gofre, îți dă acum posibilitatea să devii partener în condiții extrem de avantajoase.
Ai visat vreodată să ai propria ta afacere? Noi avem soluția perfectă! Într-o lume în care toți caută mâncare autentică și gustoasă, Ciorbe și Plăcinte este răspunsul pe care toți îl adoră.
Sărbătorile sunt un imbold pentru a alege o franciză care își dovedește maximul de potențial în aceste perioade de peste an. O astfel de franciză, definită de tradiție și rafinament, este Leonidas.
Imaginează-ți că deții propria cafenea, un loc unde fiecare ceașcă de cafea oferă un moment de bucurie și relaxare clienților tăi. Aceasta este povestea franciza First Cafe.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Francizele săli de sport sunt în creștere în toată Europa, oferind modele de afaceri flexibile pentru pasionații de fitness. Aflați cum puteți să vă alăturați acestui trend.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari