Despre afaceri și căței

Cine ar fi crezut că un absolvent de jurnalism care trăia în orașul cel mai grav afectat de criza economică din Slovenia, în 2013, va reuși să își rezolve problema financiară – și încă foarte bine – prin producerea și distribuția de gustări cu aromă de carne, mentă sau unt de arahide. Nu pentru oameni, ci pentru prietenii noștri blănoși, cățeii, se arată într-un articol difuzat de Agence France-Presse (AFP).
Inițiatoarea afacerii se numește Nastja Verdink. „Obișnuiam să fac biscuiți pentru câinele meu, dar nu am visat niciodată să fac din asta o carieră”, a declarat Verdnik în timp ce se afla în micul ei magazin din orașul Maribor, unde vinde biscuiți, brioșe și prăjituri de casă, inclusiv pentru câini cu alergii.
După ce a absolvit Universitatea din Ljubljana, căutarea unui loc de muncă în jurnalism nu a dus nicăieri. În acea perioadă, ea făcea deja biscuiți pentru câinii prietenilor săi și chiar vândse cantități mici unui magazin local de animale de companie. „La biroul de ocupare a forței de muncă am văzut un program de promovare a antreprenoriatului în rândul tinerilor”, a spus ea. Imediat că le-a prezentat celor de aici ideea unei brutării pentru câini și a primit imediat sprijin. Așa s-a născut „Hov Hov”.
„Sunt mai mulți câini înregistrați în Slovenia decât copii sub nouă ani. Și proprietarii, înainte de a obține un câine, știu că vor avea resursele financiare pentru a-i păstra”, a precizat Verdnik. Ea a adăugat că a avut și mai multă încredere că face ce trebuie văzând rezultatele unor cercetări că proprietarii unui animal de companie pot cheltui, pe perioada existenței acestuia, echivalentul prețului unei mașini.
De când a deschis magazinul - situat strategic la intrarea în parcul principal din Maribor, un loc de joacă preferat pentru câini – afacerea nu a încetat să crească.
„Voi deschide un nou magazin în capitală, Ljubljana, și poate voi duce afacerea în străinătate, în statele vecine, Croația sau Austria”, mai spunea Nastja.
Bunătățile “Hov Hov” variază de la produsele clasice cu carne de vită, miel, căprioară, curcan sau ton, până la banane, unt de arahide și chiar biscuiți cu aromă de mentă, ultimul pentru a combate respirația urât mirositoare.
Gustările costă trei până la 4 euro pentru un pachet de 150 de grame. Produsele sunt disponibile și în versiuni fără gluten și fără ouă și au diferite dimensiuni și forme, cele care arată ca niște oase fiind preferate. Sunt și preparate făcute special pentru zilele de naștere.
„Folosesc doar ingrediente sănătoase, așa cum le-aș face pentru propriile mele animale de companie”, a spus Verdnik, care nu adaugă în produse ingredient artificiale și se consultă mereu cu un prieten veterinar.
Și nu doar câinii mănâncă biscuiții ”Hov Hov”. Așa cum unii dintre stăpânii lor mărturisesc, “ciugulesc” și ei din produse.
Nastja nu exclude nici acum posibilitatea să fie și jurnalist. Însă, dacă și-ar găsi vreodată un loc de muncă, și-ar folosi abilitățile doar pentru a scrie despre animalele de companie, despre hrana lor și alte probleme conexe.
Până atunci, afacerea ei cu bunătăți sănătoase pentru căței crește și lucrează deja în franciză. Ultimul partener al sistemului este din Serbia.
Articole citite

Dacă vrei să ai un partener puternic care este, de fapt, cea mai mare rețea de magazine independente din România, alătură-te francizei LaDoiPași.
Franciza Leonidas, cu o prezență internațională remarcabilă și două decenii de existență în România, continuă expansiunea la nivel național.
LaDoiPași, franciza cu cea mai mare rețea de magazine independente din România, vrea să depășească 1600 de unități până la sfârșitul acestui an.
Leonidas, o afacere unică în lumea ciocolatei, se extinde la nivel național și caută noi parteneri de franciză
LaDoiPași vine în sprijinul francizaților din rețea, recurgând la o campanie de imagine care face trecerea de la atributul de proximitate și familiaritate la experiența consumatorilor în magazin.
Cele mai citite

Conferinţa "Francize la Raft", ajunsă la a doua ediție, își propune o temă care va impulsiona industria de retail: “Vânzări complementare în retail prin parteneriate în sistem de franciză”.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Un business cu mare potențial începe extinderea în franciză. Cu o creștere anul trecut de 100% față de 2017, LA JETOANE a depășit 400.000 de Euro cifră de afaceri în 2018.
Chiar dacă cele mai căutate francize din România sunt cele din domeniul alimentar și vestimentar, francizele specializate în educația copiilor se dezvoltă pe teritoriul autohton.
DPD România, companie de curierat care se dezvoltă în sistem de franciză, a anunțat afaceri în creștere pentru primul semestru al anului.
Subiecte populare in Forum
KFC și Pizza Hut merg la munte
O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului
Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui
Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...
Premieră pe piața de retail din România
Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?
Prăjiturile la mare căutare
Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?
Prăjiturile la mare căutare
Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor "dulci" (medical) din pacate este in crestere
Prăjiturile la mare căutare
Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale
Premieră pe piața de retail din România
Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?