Din culisele KFC

Casier la KFC Plaza România- a fost primul job al lui Adi, obținut în urma unei simple aplicații pe un site de recrutare. A lucrat aici timp de un an, perioadă în care a avansat în funcția de supervisor și a făcut parte dintr-un colectiv tânăr, unde a legat prietenii pentru toată viața. ”Dacă îți faci treaba cum trebuie poți avansa destul de ușor. Eu lucram cu bani acolo și fiind cinstit, am câștigat repede încrederea managerului de restaurant. Au avut un cuvânt de spus și orele suplimentare, care din păcate nu se plătesc.”
”Teoretic, programul de lucru avea opt ore, însă dacă îți terminai tura și fluxul de clienți era în continuare mare, rămâneai peste program. Seara, la închidere- ora 22:00, toți angajații participau la curățenia din restaurant, care uneori dura chiar și 3-4 ore”, povestește Adi.
Gustul preparatelor KFC este dat de ....
Legat de cel mai controversat subiect al restaurantelor KFC, produsele din carne de pui și ce anume dă gustul ademenitor al acestora, am aflat că una dintre etapele preparării cărnii presupune trecerea acesteia printr-un amestec. ”Baza amestecului era făina combinată cu alte ingrediente. Acestea le primeam în magazin sub formă de saci albi, pe care însă nu erau scrise prea multe detalii. Ce pot să spun sigur este că unele conțineau 8% cenușă...nu știu exact ce fel de cenușă era de fapt”, spune Adi.
”Un bax de sos de usturoi, vă rog!”
Cel mai iubit produs din restaurant? Am primit un răspuns care cu siguranță n-o să mire pe nimeni: sosul de usturoi. Iar unii nu s-au limitat la un singur sos per meniu... ”Cea mai ciudată cerere a venit din partea unui tip care avea o shaormerie și punea sosul de la KFC într-unul dintre produse. Ei bine, el venea în fiecare dimineață să cumpere un bax de sos de usturoi. Nu pot să-l uit pe băiatul ăsta”, povestește Adi zâmbind.
Tot Adi ne dezvăluie și ce anume să nu comandăm niciodată din restaurantele KFC. ”Evitați pe cât posibil sucurile. Ce scrie pe cutie nu are nicio legătură cu ceea ce sunt ele de fapt: niște prafuri amestecate cu sifon.”
Un an la KFC- amintiri pentru toată viața
Adi compară experiența pe care a avut-o la KFC cu cei mai frumoși ani ai vieții: anii de liceu. ”A fost primul meu job și sunt foarte mulțumit de alegerea pe care am făcut-o. Am lucrat într-un colectiv tânăr, iar când mă duceam la muncă aveam același feeling ca atunci când mergeam la liceu. Am fost un colectiv unit, am ieșit de multe ori împreună și am legat prietenii frumoase care au rezistat și după ce am plecat din firmă.”

Articole citite

Una dintre cele mai flexible francize gastronomice românești, Famous Waffles, oferă antreprenorilor posibilitatea să i se alăture în condiții deosebit de avantajoase.
Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.
Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.
Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
Cele mai citite

Franciza RO este o prezență unică pe piața din România, atât prin concept, cât și prin apartenența la cea mai mare companie autohtonă de comerț cu produse petroliere, OSCAR Downstream.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
În urmă cu patru ani, trei prieteni au inaugurat în România Easywash Laundromat Concept, o spălătorie de rufe self service cu program non-stop
Francizele săli de sport sunt în creștere în toată Europa, oferind modele de afaceri flexibile pentru pasionații de fitness. Aflați cum puteți să vă alăturați acestui trend.
Au trecut 17 ani de când McDonald’s deschidea prima unitate în franciză din România.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari