Franciza de provincie: un business cu suflet

Istoria restaurantelor La Michele începe încă din anii 83-84, în orașul Duisburg din Germania. Conceptul a fost dezvoltat de Mircea Dumitriu, un expert al domeniului gastronomic, care a deschis restaurante La Michele în două orășele din județul Bacău: Târgu Ocna și Onești. ”M-am școlit în străinătate câțiva ani, iar după ce m-am întors în România, în 1996 am deschis împreună cu familia primul restaurant La Michele, în orașul meu natal: Târgu-Ocna. În prezent avem patru unități proprii, două în Târgu-Ocna și două în Onești, precum și o franciză la Satu Mare.”, spune Mircea Dumitriu, foarte încântat de modul în care s-au dezvoltat restaurantele în cei 16 ani de activitate pe Valea Trotușului. La Michele nu mai este un simplu restaurant unde poți lua prânzul sau cina. Deținătorii afacerii organizează aici diferite seri tematice în weekend-uri sau la diferite ocazii și vor să deschidă un complex turistic complet La Michele în Târgu Ocna.
Cum a fost primit conceptul La Michele pe Valea Trotușului?
Am fost primii care au adus acest concept în zonă, chiar și în România. La început oamenii formau cozi la restaurantul de la Târgu Ocna pentru a prinde un loc la masă. Am familiarizat și educat publicul cu ceea ce înseamnă bucătăria italiană și treptat cu tot domeniul gastronomic. S-a întâmplat chiar să fim întrebați de ce am pus lingură și furculiță pentru a servi pastele la masă. Am observat că oameni din București, Satu Mare și alte orașe ale țării auziseră de pizzeria La Michele dar nu auziseră de orașul Târgu Ocna. În prezent La Michele are în spate un istoric de succes și suntem cunoscuți în toată țara.
De ce v-ați hotărât să dezvoltați conceptul La Michele prin franciză?
Am ales să oferim și franciză pentru că noi considerăm că ne facem meseria foarte bine și vrem să oferim conceptul și altor antreprenori. Ne-am documentat despre ceea ce înseamnă o franciză, am fost ajutați să întocmim un contract. În prezent oferim două module de franciză: unul doar de pizzerie, cu produsele specifice: pizza, paste, salată și un modul care include întregul concept La Michele, cu toate sortimentele de mâncăruri pe care le oferim. Franciza La Michele implică și o taxă de intrare în sistem și redevențe lunare, însă pentru zona în care activăm avem prețuri foarte bune.
Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele interesate de franciza La Michele?
Căutăm oameni pasionați de domeniul gastronomic, care să fie pregătiți să se implice total în afacere, care să iubească această meserie. Acesta este secretul nostru: implicarea totală. Restaurantele La Michele au fost făcute cu suflet și cu foarte multă muncă. Căutăm oameni cărora le place să gestioneze un restaurant din toate punctele de vedere. Am mai deschis unități care nu au mers din cauza neseriozității oamenilor. Antreprenorii care se vor implica total în gestionarea afacerii vor primi automat din partea noastră tot sprijinul și ajutorul de care au nevoie. Îi vom școlariza atât pe aceștia, cât și pe toți angajații lor, cu tot ceea ce înseamnă restaurantele La Michele. Dacă vom găsi oameni pregătiți să se implice 100% în afacere, poate ne vom împlini un vis mai vechi: să deschidem câte o pizzerie La Michele în cât mai multe orașe.
Articole citite

Franciza Dogu, un concept de fast-food autohton, este o oportunitate pentru cei care vor să își deschidă o afacere gastronomică de succes.
Franciza Famous Waffles, cel mai îndrăgit brand românesc care oferă delicioasele gofre, îți dă acum posibilitatea să devii partener în condiții extrem de avantajoase.
Ai visat vreodată să ai propria ta afacere? Noi avem soluția perfectă! Într-o lume în care toți caută mâncare autentică și gustoasă, Ciorbe și Plăcinte este răspunsul pe care toți îl adoră.
Sărbătorile sunt un imbold pentru a alege o franciză care își dovedește maximul de potențial în aceste perioade de peste an. O astfel de franciză, definită de tradiție și rafinament, este Leonidas.
Imaginează-ți că deții propria cafenea, un loc unde fiecare ceașcă de cafea oferă un moment de bucurie și relaxare clienților tăi. Aceasta este povestea franciza First Cafe.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Francizele săli de sport sunt în creștere în toată Europa, oferind modele de afaceri flexibile pentru pasionații de fitness. Aflați cum puteți să vă alăturați acestui trend.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari