Brutăria artizanală, o franciză de succes
Inițiatorul brandului Mons Mellis, Gabriel Surugiu, se poate mândri cu faptul că acesta este primul concept integral românesc de brutărie artizanală francizată. “Povestea Mons Mellis a început când, în urma unor vizite în Franța, am descoperit conceptul de boulangerie, un artizanat de produse de panificație, proaspete și sănătoase, un loc în care brutarul și clienții săi sunt ca o mare familie. Întorși acasă, în primăvara lui 2014, ne-am hotărât să demarăm proiectul Mons Mellis – brutărie artizanală – ca o alternativă la produsele procesate industrial. Brutăria am deschis-o în vechea lăptărie a sașilor din comuna Hărman, județul Brașov, în imediata apropiere a cetății fortificate. Apropierea de Brașov ne-a asigurat piața de desfacere, pâinea artizanală și prăjiturile de casă oferindu-ne o poziționare rapidă pe piață, clientela noastră fiind formată din clienți orientați spre o alimentație sănatoasă, precum și clienți în căutare de specialități”, a declarat deținătorul francizei.
Mons Mellis, adică Muntele Mierii, denumirea în latină a localității Hărman, atestată documentar de la 1240, a devenit un proiect care aduce pe mesele tuturor gustul prăjiturilor și al pâinii de altădată. “Conceptul nostru este unul care dorește să fie cât mai aproape de inima și de gusturile românilor. Toate produsele, de la prăjiturile de casă și de la cozonaci și până la pâine, au în ele o parte din sufletul nostru. Sunt făcute pentru a vă delecta simțurile și a vă fi aproape în toate momentele speciale din viață”, spus Gabriel Surugiu.
La conceptul de franciză s-a ajuns ca urmare a tendinței de consum și al succesului produselor, precum și ca o consecință a cererii tot mai insistente a unor antreprenori de a le împărtăși rețeta succesului. Franciza Mons Mellis – Artisan Bakery are ca scop acoperirea națională pentru a crea un brand puternic, autohton. În afară de brutăria din Brașov, care operează patru puncte de desfacere proprii și un bistro, (unde intenția este să se amenajeze Mons Mellis Akademie – centru de inovație și pregătire a brutarilor brandului din toată țara), mai sunt unități ce operează sub franciză în București (Șoseaua Panduri și Barbu Văcărescu), Timișoara, Pitești, Constanța, Târgoviște, Botoșani și Satu Mare. Iar expansiunea continuă.
Gabriel Surugiu a explicat care sunt avantajele francizei Mons Mellis. În primul rând, francizatul beneficiază de o afacere testată, care se bucură de succes. Datorită conceptului, brutăria își poate desfășura activitatea cu un personal redus, format din doi până la șase oameni, ceea ce este foarte important în contextul generalizat al lipsei de personal calificat, fenomen care se va amplifica în viitor. “În România, trendul este al micilor brutării, în detrimentul celor de volum, energofage, operate de un personal numeros. Să ne gândim că în Germania, Franța și Italia, până la 70% din piața pâinii este acoperită de brutăriile artizanale care oferă pâine proaspătă, curată, și care au ajuns la a 5-a sau a 6-a generație de brutari, afacerea transmițându-se din tată-n fiu”, a mai spus Surugiu.
Partenerii Mons Mellis beneficiază de notorietatea unei afaceri cunoscute pe plan național și internațional, de premiile obținute.
Într-o lume în care diversitatea materiilor prime aduce cu sine și probleme legate de calitate, de furnizori cu practici economice diferite, franciza Mons Mellis pune la dispoziție francizaților toată materia primă de care are nevoie, în condiții de calitate maximă, dar și rețetele proprii. Fiecare produs care intră în componența rețetelor este testat și verificat, astfel încât calitatea să fie maximă.
Mons Mellis produce specialități de pâine precum ciabatta, baghetă franțuzească, secară bavareză, soprana, secară, secară cu chimen, multicereale, pane cunzatu, pâine cu turmeric, tip Pompei, cu făină spelta, cozonaci, pască, etc. Totodată, produce prăjituri și ciocolată de casă, dar și o gamă largă de biscuiți după rețete proprii. În unitățile Mons Mellis se găsesc și produse de băcănie cum ar fi musli, dulcețuri, făină spelta, ulei de măsline, vin, bere artizanală, cafea de la o prăjitorie parteneră. Toate produsele sunt strâns legate de pâine, nu fac notă discordantă și sunt ales selecționate.
Pentru noii parteneri care nu au experiență în domeniu, înainte de deschiderea unității, tot personalul va și școlarizat și va face practică în unitățile din Brașov, astfel încât toată lumea să știe precis ce are de făcut.
Mons Mellis oferă francizaților oportunitatea de a se dezvolta, aceștia având posibilitatea să deschidă și să opereze alte unități francizate. Exclusivitatea teritorială garantează zero concurentă din partea altor francizați. Foarte important, contractul de area developer îi dă francizatului posibilitatea de a dezvolta noi unități într-un anumit teritoriu.
Articole citite
First Cafe este locul unde pasiunea, emoția și dragostea de viață se regăsesc de la prima ceașcă de cafea, iar fondatorul francizei așteaptă, cu bucurie și dedicare, noi parteneri.
În cazul francizei Ciorbe și Plăcinte, tradiția gastronomică românească constituie o garanție că afacerea are viitorul asigurat.
Binecunoscuta franciză Leonidas are un nou partener care, ca angajat al acesteia, s-a convins de profitabilitatea afacerii și a ales să deschidă o ciocolaterie la Timișoara.
Ice and Roll și Cake and Roll este o afacere care garantează francizatului un pachet complet de instrumente ce îi permit să obțină o rentabilizare rapidă a investiției și să câștige bani rapid.
Un nou trend începe să cucerească întreaga lume. Este vorba despre ceaiul cu bule, iar Crazy Bubble caută francizori români dornici de o investiție profitabilă și de viitor.
Cele mai citite
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Sezonul cald care se apropie este cel mai propice moment pentru începerea unei afaceri cu înghețată, iar oferta Ice and Roll și Cake and Roll face toți banii.
Franciza Nomasvello oferă oportunitatea de a te alătura unei afaceri profitabile în domeniul epilării definitive.
La 20 de ani și-a făcut propria cafenea "5 to go" cu banii cu care ar fi trebuit să-și cumpere prima mașină
Iată că precedentul a fost creat pentru franciza Bella Italia Pizza Express! Ce mai rămâne de făcut? Nimic mai simplu ...
Subiecte populare in Forum
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
https://garanord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
Salutare, iaca cand o sa avem un subway care trece si pe la GaraNord.md atunci va fi normal)
Afaceri simple și câștiguri rapide
Ponuka pôžičiek medzi jednotlivcami na Slovensku Hľadáte veriteľa alebo investora pre svoje projekty: Podnikateľské pôžičky, Osobné pôžičky, Pôžičky na...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și...