Grupul Sphera - un nou management, o nouă strategie

Luni
06.11.2017
Compania și-a consolidat recent echipa de management.
 

Compania l-a numit pe Ely Davidai, antreprenorul de origine israeliană, vicepreşedinte şi membru în consiliul de administraţie al Sphera Franchise Group, companie care deţine francizele KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România. Grupul l-a angajat, de asemenea, pe Stylianos Bairaktaris, fostul CEO al firmei locale de brokeraj Alpha Finance România, în calitate de director financiar.

Davidai este unul din­tre cei mai discreţi antre­prenori, deşi de-a lungul tim­pului a deţinut parti­cipaţii importante la mai multe companii din Ro­mânia. El este cunoscut pentru că a adus bran­durile americane Pepsi şi Burger King în România, dar în portofoliul său local mai apar şi firme din IT – Wizrom – sau industrie – Forserv. Compania Qua­drant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul local al Pepsi, companie pornită în 1992 de Eli Davidai ca franciză exclusivă a mărcii americane, a fost vândută în iulie 2006 către PepsiAmericas.

Vânzarea a 25% din compania de restaurante Sphera Franchise Group pe Bursa de Valori București a adus investitorilor români Lucian Vlad și Nicolae Badea 285 de milioane de RON (62 milioane de euro).

Sphera Franchise Group a fost astfel evaluată la peste 245 milioane de EUR, de 22 de ori profitul net din 2016 (11,3 milioane EUR), fiind prima companie din sectorul local de restaurante care își prezintă acțiunile pe Bursa de Valori București. Acțiunile vor începe să fie tranzacționate din data de 8 noiembrie.

Grupul de franciză Sphera este unul dintre cei mai mari operatori din România, cu vânzări în valoare de 516 milioane RON (113 milioane EUR) în 2016, în creștere cu 27% față de anul precedent. Profitul net al grupului a atins 51,6 milioane RON (11,3 milioane EUR) anul trecut, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

FlorideLux a deschis prima florărie offline proprie în Bucureşti, o piaţă de 40 milioane de euro

Grupul a avut un total de 104 unități la 30 septembrie 2017, cuprinzând 67 de restaurante KFC (din care 63 de restaurante în România, două restaurante în Republica Moldova și două restaurante în Italia) și 37 de unități Pizza Hut (dintre care 16 unități de livrare). În luna octombrie a fost deschis primul restaurant Taco Bell în România, în cadrul complexului Băneasa Shopping Mall.


Bartal Melinda - Summer Time Travel franchise
Mircea Coman
franchise consultant

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015